Έσωσαν ανθρώπινες ζωές με το Εμβόλιο της Αγάπης

“Έσωσαν ανθρώπινες ζωές με το Εμβόλιο της Αγάπης”.


(συνέχεια)

Πριν ένα μήνα δημοσιεύσαμε την είδηση ότι η “Σύνοδος για τις Αγιοποιήσεις ” της Αγίας Έδρας δημοσίευσε Διάταγμα έναρξης των διαδικασιών (πρώτο στάδιο) για την αναγνώριση της Αγιότητας τριών Μοναζουσών του Τάγματος των “Poverelle” του Μπέργκαμο, οι όποιες αποβίωσαν στο τότε Ζαΐρ, την άνοιξη 1995, από Έμπολα.
Οι 3 Μοναχές ήταν οι Ιταλίδες Florella Rondi, Clarangela Ghilardi και Dinorosa Belleri.
Είχαμε αναφέρει επίσης ότι την ίδια εποχή ασθένησαν, στην ίδια περιοχή και αποβίωσαν άλλες τρεις Ιταλίδες Μοναχές του ίδιου Τάγματος, οι Danielangela Sorti (47 ετών), Annelviva Ossoli (58 ετών) και Vitarosa Zarza (51 ετών). Όλες ήταν Ιεραπόστολοι και υψηλής ειδίκευσης νοσοκόμες, που εργάζονταν για τους φτωχούς της χώρας.
Δημιουργήθηκε, ίσως, η εντύπωση μιας “αδικίας” προς τις τρείς αυτές Μοναχές, αλλά υπήρχε σε εξέλιξη αντίστοιχη “διαδικασία” και γι αυτές, η οποία ολοκληρώθηκε και δημοσιεύθηκε την 18-3-2021.
Επομένως και οι 6 Μοναχές, του Τάγματος που ίδρυσε ο Μακάριος Luigi Maria Pollazzolo με σλόγκαν: “Εκεί που οι άλλοι δε φθάνουν, κάνε κάτι εσύ, όπως μπορείς”, είναι σε διαδικασίας αγιοποίησης.

Να ολοκληρώσουμε την ενημέρωση για τις Μοναχές της δεύτερης αυτής διαδικασίας.
Όλες είχαν εκπαιδευθεί σε νοσοκομεία του Μιλάνου και είχαν ζητήσει να εργαστούν στα έργα του Τάγματος στην Αφρική.
Ήταν πολλά χρόνια στο Ζαΐρ.
Η μεγαλύτερη, η Αδελφή Annelviva ήταν Επαρχιακή Ηγουμένη Αφρικής. Και αυτές ήταν σε γνώση του υγειονομικού προβλήματος της περιοχής και αδιαφόρησαν για τη ζωή τους, σπεύδοντας, από άλλες περιοχές του Ζαΐρ, να συμπαρασταθούν στις Αδελφές που είχαν ήδη νοσήσει αλλά και στον τοπικό πληθυσμό.
Η “θυσία των 6“ Μοναχών είχε απασχολήσει έντονα το διεθνή τύπο, το 1995.
Εκπρόσωποι Διεθνών Ινστιτούτων, που είχαν σπεύσει τότε στο Ζαΐρ για να αντιμετωπίσουν τον Έμπολα, είχαν αναγνωρίσει τη θυσία των Poverelle με τη φράση “Έσωσαν ανθρώπινες ζωές με το εμβόλιο της αγάπης”.

Πληροφόρηση και παζλ φωτογραφιών από L` Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου