Διπλωματία με μωρά σε ρόλο καμικάζι αυτοκτονίας

Διπλωματία με μωρά σε ρόλο καμικάζι αυτοκτονίας

Η είδηση που κυκλοφόρησε προ ημερών στο διαδίκτυο, για τις δύο έφηβες που συμμετείχαν ως καμικάζι στην επίθεση αυτοκτονίας στην Νιγηρία, προκαλεί αποτροπιασμό.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 43 τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση βομβιστριών αυτοκτονίας στην πόλη Μαϊντουγκούρι. Δράστες δύο μικρά κορίτσια…

Σύμφωνα με καταγγελίες που φτάνουν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και διεθνή μέσα ενημέρωσης η εξτρεμιστική  οργάνωση Μπόκο Χαράμ, σφαγιάζει  Χριστιανούς,  επιτίθεται σε χωριά και πόλεις, απαγάγει γυναίκες και παιδιά Χριστιανών και αναγκάζει τα θύματα να συμμετέχουν σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.  Το BBC News σε παλαιότερο ρεπορτάζ του είχε αναφέρει ότι η οργάνωση χρησιμοποιεί ακόμα και μωρά Χριστιανών σε επιθέσεις αυτοκτονίας, τα οποία κρατούν οι μητέρες τους ή άλλες γυναίκες προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες.

Τα τελευταία χρόνια στην Νιγηρία έχουν δολοφονηθεί χιλιάδες Χριστιανοί, ακόμα περισσότεροι έχουν βασανιστεί ή αγνοούνται.

Επίσης, έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 900 εκκλησίες.

Πηγή Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ www.ope.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου