Εις πολλά έτη

Εις πολλά έτη

Ημέρα γιορτής  για τον επίτιμο  Πάπα που σήμερα, 16 Απριλίου 2010 συμπληρώνει τα 92  έτη της ζωής του, σε ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης στο Μοναστήρι "Mater Ecclesiae" στο Βατικανό.

Ο επίτιμος  Πάπας Βενέδικτος XVI, γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1927 στο Marktl της Γερμανίας. Εκλέχτηκε στο Αποστολικό Θρόνο της Εκκλησίας της Ρώμης στις 19 Απριλίου 2005. Η παραίτησή του έγινε  στις  11 Φεβρουαρίου 2013. Είναι επίτιμος Πάπας από τις 28 Φεβρουαρίου 2013.

Σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του με τον αδελφό του Γεώργιο σε μια ήσυχη και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Το βράδυ, προς τιμήν του, το συγκρότημα της Ποντιφικής Ελβετικής Φρουράς θα παίξει μερικά τραγούδια στην κατοικία του στο Μοναστήρι της Mater Mater Ecclesiae στο Βατικανό.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο Πάπας Φραγκίσκος  προσέφερε τη Θεία Λειτουργία για τον προκάτοχό του και αργότερα θα τον επισκεφθεί για να του εκφράσει θερμές αδελφικές ευχές.

Ενώνουμε και εμείς την προσευχή μνας με τον Άγιο Πατέρα Πάπα Φραγκίσκο με όλη την Εκκλησία του Χριστού και ψάλλουμε:

«Πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο Θεός, τον παναγιώτατον και μακαριώτατον επίτιμον Πάπαν Ρώμης κύριον κύριον Βενέδικτον. Κύριε φύλατε αὐτὸν εἰς πολλά ἔτη, εἰς πολλὰ ἔτη, εἰς πολλὰ ἔτη»

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου