Εις πολλά έτη

Εις πολλά έτη

Ημέρα γιορτής  για τον επίτιμο  Πάπα που σήμερα, 16 Απριλίου 2010 συμπληρώνει τα 92  έτη της ζωής του, σε ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης στο Μοναστήρι "Mater Ecclesiae" στο Βατικανό.

Ο επίτιμος  Πάπας Βενέδικτος XVI, γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1927 στο Marktl της Γερμανίας. Εκλέχτηκε στο Αποστολικό Θρόνο της Εκκλησίας της Ρώμης στις 19 Απριλίου 2005. Η παραίτησή του έγινε  στις  11 Φεβρουαρίου 2013. Είναι επίτιμος Πάπας από τις 28 Φεβρουαρίου 2013.

Σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του με τον αδελφό του Γεώργιο σε μια ήσυχη και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Το βράδυ, προς τιμήν του, το συγκρότημα της Ποντιφικής Ελβετικής Φρουράς θα παίξει μερικά τραγούδια στην κατοικία του στο Μοναστήρι της Mater Mater Ecclesiae στο Βατικανό.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο Πάπας Φραγκίσκος  προσέφερε τη Θεία Λειτουργία για τον προκάτοχό του και αργότερα θα τον επισκεφθεί για να του εκφράσει θερμές αδελφικές ευχές.

Ενώνουμε και εμείς την προσευχή μνας με τον Άγιο Πατέρα Πάπα Φραγκίσκο με όλη την Εκκλησία του Χριστού και ψάλλουμε:

«Πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο Θεός, τον παναγιώτατον και μακαριώτατον επίτιμον Πάπαν Ρώμης κύριον κύριον Βενέδικτον. Κύριε φύλατε αὐτὸν εἰς πολλά ἔτη, εἰς πολλὰ ἔτη, εἰς πολλὰ ἔτη»

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου