ΔΙΠΛΟ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ- ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

 

Αρ. Πρωτ. 238/2017
Αρ. Φακ 001/001

                                                                Τήνος 12/11/2017

 

Προς
το πλήρωμα της Εκκλησίας

 

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές,

Ο Άγιος Πατέρας, Πάπας Φραγκίσκος, που όλοι γνωρίζουμε πόσο κοντά είναι σε κάθε λογής φτώχεια,  όρισε την 19η Νοεμβρίου κάθε χρόνου, ως «παγκόσμια ημέρα των φτωχών» και ζητάει από κάθε τοπική  Εκκλησία την ημέρα αυτή  να προγραμματίσει  εκδηλώσεις υπέρ των φτωχών.

Στην Εκκλησία υπάρχουν οι  πνευματικά φτωχοί, και είναι εκείνοιπου αναγνωρίζουν τον εαυτόν τους φτωχό μπροστά στο Θεό, αυτούς ο Ιησούς  αποκαλεί«μακαρίους» και δηλώνει ότι  εις αυτούς ανήκει η Βασιλεία του Θεού, (Ματθ. 5,3) και υπάρχουν επίσης οι υλικά φτωχοί, με τους οποίους ο ίδιος ο Ιησούς ταυτίζει τον εαυτόν του, βεβαιώνοντας μας πως: «ότι κάνετε εις ένα από τους μικρούς αυτούς αδελφούς μου, σε μένα τον ίδιο το κάνατε» (Ματθ. 25,40).

Η τοπική μας Εκκλησία είναι ευαίσθητη και στις δύο αυτές μορφές φτώχειας γι’ αυτό και θα διοργανώσει:

«ένα διπλό γεύμα αγάπης»

στο οποίο προσκαλώ όσες και όσους αισθάνονται πνευματικά ή υλικά φτωχοί, να έλθουν  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 13.00 στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα.

 Εκεί το πρώτο γεύμα  θα μας  το προσφέρει ο Κύριος με το λόγο του, το σώμα και το αίμα του μέσα από την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία θα συλλειτουργήσουν όλοι οι ιερείς μας που εργάζονται στην Εκκλησία της Τήνου και στη συνέχεια η ίδια Εκκλησία θα προσφέρει το δεύτερο γεύμα, που θα είναι λιτό και για όλους τους πνευματικά και υλικά φτωχούς.

Επέλεξα να πραγματοποιήσουμε το διπλό αυτό γεύμα αγάπης:

την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, Εορτή του Χριστού Βασιλιά και όχι στις 19 Νοεμβρίου,  για να υπάρξει  ο κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας αυτή της εκδήλωσης.

στον Καθεδρικό Ναό Ναό,διότι είναι η  Μητέρα όλων των Εκκλησιών μας και συμβολίζει την αγάπη της Εκκλησίας ναός προς την Εκκλησία λαό.

Παρακαλώ όσες και όσους θα έλθουν στο έμπρακτο και συλλογικό αυτό μήνυμα αγάπης της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, να ενημερώσουν τους εφημερίους τους μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ώστε να προβλέψουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Μακάρι να είναι παρούσα όλη η Εκκλησία. Μπορεί να μην είμαστε όλοι υλικά φτωχοί, αλλά σίγουρα όλοι είμαστε πνευματικά φτωχοί.

Σας καλώ όλες και όλους να τολμήσουμε να βιώσουμε όλοι μαζί ως Εκκλησία  αυτό το διαφορετικό τη Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στον Καθεδρικό μας Ναό στην Ξιναρα Τήνου!

Ελάτε να ζητήσουμε από τον Κύριο να μειώσει τη φτώχεια την υλική και να αυξήσει την φτώχεια την πνευματική.

Ο επίσκοπός σας
+Νικόλαος

 

ΥΓ: Παρακαλώ τους εφημερίους, να διαβάσουν την παραπάνω επιστολή σε όλες τις Λειτουργίες του Σαββάτου και της Κυριακής 18 και 19 Νοεμβρίου, αλλά και σε  όποιες επίσημες άλλες ευκαιρίες τους δοθούν, προσκαλώντας όλη την  Εκκλησία να συμμετάσχει στο διπλό γεύμα αγάπης που θα προσφερθεί σε όλους τους  πνευματικά  και υλικά φτωχούς.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου