“Δεν υπάρχει καλός και κακός πόλεμος”

“Δεν υπάρχει καλός και  κακός πόλεμος”

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας που τέλεσε ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου την Πρώτη Κυριακή μετά το Πάσχα  που ονομάζεται και Κυριακή της Θείας Ευσπλαχνίας, διεύθυνε τη Θεομητορική Πασχαλινή προσευχή «Να αγάλλεσαι Βασίλισσα του ουρανού, αλληλούια» με τους χιλιάδες πιστούς  παρόντες   στην Πλατεία.

Ο Ποντίφικας στο τέλος της προσευχής είπε:

Από τη Συρία φθάνουν ειδήσεις για  φοβερές βομβιστικές επιθέσεις με πολλά αθώα θύματα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Ειδήσεις για τόσα άτομα πληγέντα από τα αποτελέσματα ίσως και χρήσης χημικών ουσιών που περιείχαν οι ίδιες οι βόμβες.

Δεν υπάρχει καλός πόλεμος και κακός πόλεμος, τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει  τέτοια μέσα  που σκορπούν τον όλεθρο και το θάνατο  σε ολόκληρους λαούς.

Ας προσευχηθούμε αδελφοί μου, ώστε οι πολιτικοί και στρατιωτικοί υπεύθυνοι να επιλέξουν άλλη οδό, την οδό του διαλόγου, που είναι η μόνη οδός που μπορεί να οδηγήσει  στην ειρήνη και όχι στο θάνατο και την καταστροφή.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ακούγοντας σήμερα την ευαγγελική περικοπή διερωτάται κανείς αν είναι δυνατόν να έχουν βγει από το στόμα του Κυρίου

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου