“Δεν είμαστε ανίκητοι”

“Δεν είμαστε ανίκητοι”

Ο 29χρόνος Mattia, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο του Rovereto λόγω του Κορονοϊού, κάνει έκκληση στους νέους που ακόμη δεν συμμορφώνονται με τις απαγορεύσεις.
Ο νέος σύντομα θα μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι, εάν τα τεστ είναι τελικά αρνητικά.

Ο Mattia και ο Κορονοϊός. Η ιστορία του Mattia De Angelis, 29χρόνου από την πόλη Canazei, έγινε γνωστή από τον εθνικό τύπο. Πριν ακόμη οι εφημερίδες να ενδιαφερθούν για εκείνον, ο νεαρός μοιράστηκε την ατυχία του στα social. Όσο η μόλυνση του Covid-19 άρχισε στην Ιταλία εκείνος βρισκόταν στο Trentino. Είχε πάει εκεί από τον Δεκέμβριο για να εργαστεί ως φροντιστής στις εγκαταστάσεις των χιονοδρομικών κέντρων ενόψει τις τουριστικής εισροής. Πράγματι αυτή η εισροή των τουριστών, η οποία συνεχίστηκε ακόμα και όταν η Κυβέρνηση άρχισε να θέτει τους πρώτους περιορισμούς, μπορεί να ήταν η αιτία της μόλυνσης του από τον ιό.
Ο Mattia άρχισε να αισθάνεται άσχημα στις 5 Μαρτίου. Ο νεαρός άνδρας είχε ήδη απομονωθεί ακούγοντας τις συστάσεις της κυβέρνησης, αλλά και από τις αργές φθίνουσες φυσικές του συνθήκες. Στη συνέχεια άρχισε ο βήχας, ένα σύμπτωμα που περιγράφει στο «Agensir» με έναν αποφασιστικά ωμό αλλά αποτελεσματικό τρόπο: «ο βήχας που ήταν δυνατός ξεκίνησε, και ήταν συνοδευόμενος από την αίσθηση της σκόνης και του μόλυβδου στους πνεύμονες». Ο Mattia συνειδητοποίησε ότι η κατάστασή του ήταν πραγματικά σοβαρή όταν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο: «Οι άνθρωποι ήταν πολύ μακριά μου, όλοι ήταν προσεκτικοί σε όσα πράγματα άγγιζα».
Η επιθυμία να επιστρέψω στο σπίτι και η έκκληση προς τους νέους
Πολλοί στο διαδίκτυο του επιτέθηκαν, κατηγορώντας τον ότι δεν είχε τίποτα και έπαιζε με την κατάσταση του για να κερδίσει την δημοσιότητα. Λόγια που πείραξαν τον Mattia, επειδή η πρόθεσή του ήταν μόνο να προειδοποιήσει τους νέους και να τους πει να παραμείνουν στο σπίτι, ώστε να μην χρειαστεί να υποφέρουν από όσα περνούσε εκείνος. Στις πρώτες στιγμές χρειάστηκε τον αναπνευστήρα, αλλά τώρα η κατάσταση μοιάζει να βελτιώνεται και σύντομα θα μπορούσε να πάει στο σπίτι: «Σε λίγες μέρες θα με μεταφέρουν σε άλλο τμήμα του νοσοκομείου όπου και θα παραμείνω υπό παρατήρηση και στο τέλος θα μου κάνουν τα τεστ. Ελπίζω να είναι αρνητικά γιατί θέλω να πάω σπίτι μου, στην πόλη μου.»

Και σε αυτή την περίπτωση, ο νεαρός θέλει να μοιραστεί μια ειλικρινή έκκληση με τους συνομηλίκους και τους νεότερους του. Μια έκκληση που ελπίζουμε να ακολουθηθεί κατά γράμμα: «Να είστε υπεύθυνοι και ανιδιοτελείς. Πριν από ένα μήνα σκεφτόμουν πως ήταν μια απλή γρίπη που θα μπορούσα να πολεμήσω, αλλά αναστάτωσε τη ζωή μου γιατί δεν το εύχομαι σε κανέναν αυτό που περνάω. Να έχετε υπομονή, όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψουμε στη φυσιολογική ζωή».

Μετάφραση: π.Ι.Σκλ.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου