Η υποστήριξη του Φραγκίσκου στην Εκκλησία των ΗΠΑ

Η υποστήριξη του Φραγκίσκου στην Εκκλησία των ΗΠΑ

Μία ισχυρή ποιμαντική  ενθάρρυνση  και την εγγύηση  ότι τους ενθυμείται στην προσευχή : αυτό είναι το περιεχόμενο της χθεσινής τηλεφωνικής κλήσης του Πάπα Φραγκίσκου προς τον Monsignor José H. Gomez, αρχιεπίσκοπο του Λος Άντζελες και πρόεδρο της Συνόδου  των Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την υπόθεση του George Floyd και μετά από ταραχές που ακολούθησαν.

Οι ίδιοι οι επίσκοποι έδωσαν τα νέα με μια δήλωση στον ιστότοπο της Συνόδου, μέσω του Αρχιεπισκόπου Γκόμεζ, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι όλοι οι Αμερικανοί Ιεράρχες θα μπορούσαν να αντλήσουν άνεση και δύναμη από την ενθάρρυνση του Αγίου Πατέρα. Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους επισκόπους για τον ποιμαντικό τους τόνο στην απάντηση της Εκκλησίας στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα στις δηλώσεις και τις ενέργειές τους μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και διαβεβαίωσε τους Επισκόπους για τη συνεχή προσευχή και την εγγύτητά του τις μέρες και τις επόμενες εβδομάδες. Εξέφρασε επίσης ειδικές προσευχές για τον Αρχιεπίσκοπο Bernard A. Hebda και για την τοπική Εκκλησία του San Paolo και τη Μινεάπολη.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Γκόμεζ, εξ ονόματος της Συνόδου της Ιεραρχίας  εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Άγιο Πατέρα για τα έντονα λόγια υποστήριξής του, τα οποία εκφράστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της γενικής ακρόασης την περασμένη Τετάρτη, και τον βεβαίωσαν για την προσευχή όλων των Ιεραρχών.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου