Η προσευχή του Πάπα για το Congo, το Pakistan και το Iraq

Η προσευχή του Πάπα για το Congo, το Pakistanκαι το Iraq 


Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, δυστυχώς συνεχίζουν να φθάνουν ειδήσεις για βίαιες και σκληρές  συγκρούσεις στην περιοχή του κεντρικού Kasaiτης Δημοκρατίας του Congo. Αισθάνομαι δυνατά τον πόνο για τα θύματα, ιδιαίτερα για τόσα παιδιά που αρπάζονται  από τις οικογένειές τους και τα σχολεία για να χρησιμοποιηθούν ως στρατιώτες.

Αυτό είναι μια πραγματική τραγωδία, τα παιδιά στρατιώτες. Βεβαιώνω ότι βρίσκομαι κοντά τους και η προσευχή μου, και για το θρησκευτικό και ανθρωπιστικό  που εργάζεται  σ’ αυτή τη δύσκολη περιοχή. Ανανεώνω μια δυνατή πρόσκληση στη συνείδηση  και την ευθύνη των εθνικών Αρχών  και της διεθνούς Κοινότητας,  ώστε να πάρουν τις κατάλληλες και άμεσες αποφάσεις για να συνδράμουν τους αδελφούς μας και τις αδελφές μας.  Ας προσευχηθούμε γι’ αυτούς  και για όλους  τους λαούς που και σε άλλα μέρη της Αφρικανικής Ηπείρου  και του κόσμου υποφέρουν εξ αιτίας  της βίας  και του πολέμου.

Σκέπτομαι ιδιαίτερα τους προσφιλείς λαούς του  Pakistan και του Iraq, κτυπημένες  από τρομοκρατικές πράξεις τις περασμένες μέρες. Ας προσευχηθούμε για τα θύματα, τους τραυματίες και τους συγγενείς. Ας προσευχηθούμε έντονα ώστε κάθε καρδιά που γίνεται σκληρή από το μίσος να μεταστραφεί  στην ειρήνη, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Ας προσευχηθούμε για λίγο σιωπηρά.

Σας χαιρετώ όλους, οικογένειες, οργανώσεις, ομάδες ενοριών  και τους προσκυνητές που προέρχονται από την Ιταλία και από διάφορα μέρη του κόσμου.

Σε όλους εύχομαι μια καλή Κυριακή – μια όμορφη μέρα! [δείχνει τον καθαρό μπλε ουρανό] Και σας παρακαλώ να μην ξεχνάτε  να προσεύχεστε για μένα. Καλή όρεξη και αντίο!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου