Ανοίγει και πάλι ο Ναός του Πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων

Ανοίγει και πάλι ο Ναός του Πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων


Υπήρξε αντικείμενο εμπρηστικής επίθεσης τον Ιούνιο του 2015. Η πυρκαγιά είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε μια βιβλιοθήκη και μερικά κτίρια που αποτελούν το όλο συγκρότημα. Γι αυτό το λόγο, η Εκκλησία του Πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων στην Tabgha είχε κλείσει.

Σήμερα, σχεδόν μετά από είκοσι μήνες από εκείνη την απόπειρα, η επαναλειτουργία, έλαβε χώρα με μια διαθρησκευτική τελετή και μια Λειτουργία, στην οποία προΐστατο ο αρχιεπίσκοπος της Κολωνίας και πρόεδρος του γερμανικού Συλλόγου για τους Αγίους Τόπους, καρδινάλιος Rainer Maria Woelki.

Μετά την πυρκαγιά συνελήφθησαν δύο νεαροί εβραίοι που κατηγορήθηκαν ως εξτρεμιστές και ρατσιστές σε βάρος των χριστιανών. Στη χθεσινή τελετή, σημαντική ήταν η παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ ReuvenRivlin– που κατά την εποχή της επίθεσης είχε επισκεφθεί την περιοχή και είχε εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τους χριστιανούς – και τους ραβίνους.

«Μια ομάδα ραβίνων» – διηγείται στο Asia News ο Sobhy Makhoul, της Εκκλησίας των Μαρωνιτών της Ιερουσαλήμ και διευθυντής του Christian Media Center  – χρηματοδότησε ένα μέρος των εργασιών. Οικονομικοί πόροι έφθασαν και από τις αρχές ως αποζημίωση, αφού αναγνώρισαν – αν και στην αρχή το είχαν αρνηθεί –  ότι επρόκειτο για «τρομοκρατική επίθεση».

Παρόλα αυτά γλύτωσαν από τις φλόγες τα μωσαϊκά δάπεδα του 5ου αι. Δεν είναι η πρώτη φορά που χώροι λατρείας των Καθολικών, Ορθοδόξων και Ισλαμιστών γίνονται στόχοι Εβραίων ή εποίκων εξτρεμιστών. Η περιοχή της Tabgha ήδη είχε αποτελέσει αντικείμενο επίθεσης τον Απρίλιο του 2014, την παραμονή της αποστολικής επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στους Αγίους Τόπους.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΙΞΤΟΥ Β’ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

  Εκλέχτηκε Πάπας κατά την περίοδο των διωγμών και ύστερα από έντεκα μήνες θανατώθηκε για την πίστη του από τον αυτοκράτορα Βαλεριάνο. Κατά πάσα πιθανότητα

Το κήρυγμα της Κυριακής

19η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ο Λόγος του Κυρίου επανέρχεται σε δύο θέματα που αναφέρθηκαν και την περασμένη Κυριακή, δηλαδή την προσκόλληση στα υλικά αγαθά

Εορτάστηκε η Παναγία των Χιόνων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εόρτασε πανηγυρικά ο παλιός ενοριακός Ναός του Χατζηράδου που είναι αφιερωμένος στην Παναγία των Χιόνων. Αποβραδίς, 4 Αυγούστου 2022,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου