Επιδείνωση της υγείας του Καρδιναλίου Bassetti.

3

Επιδείνωση της υγείας του Καρδιναλίου  Bassetti.

Δυστυχώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Καρδιναλίου Bassetti, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ιταλίας presidente della Cei. Από όλους ζητείται η προσευχή για την υγεία του.
Αυτό γνωστοποίησε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ιταλίας με ένα δελτίο τύπου , στο οποίοι αναφέρεται ότι ο Ιεράρχης “τις τελευταίες ώρες αντιμετωπίζει μία γενική κλινική επιδείνωση”. Η Ιερά Σύνοδος διευκρίνισε ότι γίνεται λεπτομερή διάγνωση και προσφέρονται όλες οι φροντίδες για τη συγκεκριμένη περίπτωση”.

Ο Καρδινάλιος νοσηλεύεται από τις 3 Νοεμβρίου.
Ο Καρδινάλιος Bassetti, Αρχιεπίσκοπος της Perugia-Città della Pieve και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ιταλίας νοσηλεύεται εντατικά στο Νοσοκομείο της Perugia “Παναγίας του Ελέους”. Μετά που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, σιγά-σιγά επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε σε άλλη πτέρυγα της Κλινικής.
Κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο, ο Ιεράρχης ανέφερε ότι έχει τη δυνατότητα να μεταλαμβάνει κάθε μέρα στο δωμάτιό του. Τις προηγούμενες μέρες είχε αναφέρει ότι: «ζω αυτή τη στιγμή με ελπίδα και εμπιστεύομαι στην ευσπαλχνία του Πατέρα

Η έκκληση για προσευχή εκ μέρους της Συνόδου της Ιεραρχίας.
“Προσφέρω αυτή τη δοκιμασία για όλους τους ασθενείς, όσους υποφέρουν, τα πρόσωπα που βιώνουν ένα πένθος, τους θεράποντες γιατρούς και τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που προσφέρουν την υπηρεσία τους με αφοσίωση και φροντίδα αλλά και τους επιστήμονες που αγωνίζονται να δώσουν το απαραίτητο φάρμακο εναντίον του κορωνοϊού.

Ο Γενικός Γραμματέας της Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ιταλίας Σεβασμιότατος Russo έτσι σχολίασε την ιατρική κατάσταση του Καρδιναλίου: «Συνοδεύουμε με αγάπη και εγγύτητα τον καρδινάλιο Πρόεδρο».
“Κάνουμε έκκληση στις Εκκλησίες για προσευχή σ’ αυτή την ώρα της δοκιμασίας. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Κύριος δεν θα στερήσει την ευσπλαχνία και την παρηγοριά του στον Καρδινάλιο και σ’ όσους δοκιμάζονται σκληρά από την ασθένεια. Σκεπτόμαστε επίσης και προσευχόμαστε για τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και όσους φροντίζουν τους ασθενείς . Ζητούμε από όλους να συμμεριστούν αυτές τις σκέψεις μας κατά τις στιγμές της καθημερινής προσευχής τους.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου