Από Γενικός Διοικητής των Carabinieri, ιερέας: η κλήση του Θεού δεν γνωρίζει χρονικά όρια

2

Από Γενικός Διοικητής των Carabinieri, ιερέας: η κλήση του Θεού δεν γνωρίζει χρονικά όρια

Ο γενικός διοικητής των Carabinieri, Giambattista Giacchero, 73 ετών, θα γίνει ιερέας της Επισκοπικής διοίκησης Acqui. Η υπέροχη ανακοίνωση εξέπληξε τους πάντες.
Πρόκειται πράγματι, για μια μαρτυρία που ενώνει τη ζωή ενός ένστολου, που δαπανήθηκε για την υπεράσπιση του κράτους και των θεσμών και η οποία τώρα μεταμορφώνεται σε μια ζωή που χαρακτηρίζεται από μια άλλη στολή, εκείνη όσων ζουν σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου, στη υπηρεσία Εκείνου ο οποίος βρίσκεται στους ουρανούς.
Μια ζωή με τους Carabinieri και τώρα η απόφαση να αφιερωθεί στον Κύριο
Ο νέος ιερέας πράγματι, σπούδασε σε Ινστιτούτα των Σαλεσιανών της Alessandria και της Valsalice. Ήδη από πολύ μικρή ηλικία, είχε πάρει πτυχίο Νομικού και πολύ σύντομα εισήχθη στους Carabinieri. Εκεί, πέρασε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα αναλαμβάνοντας όλο και πιο περίπλοκα και απαιτητικά καθήκοντα σε πόλεις όπως το Τορίνο, το Μιλάνο, η Ρώμη, μέχρι και στη Σικελία, στην Γενική Διοίκηση.
Μια μακρά πορεία, που τελικά οδήγησε στην προαγωγή στην τάξη του Γενικού Διοικητή του Σώματος. Μόλις συνταξιοδοτήθηκε ωστόσο, ο άντρας αυτός επέστρεψε στο Monastero Bormida, μια μικρή πόλη χιλίων κατοίκων στην επαρχεία Asti, στο Πιεμόντε.
Η κλήση ήρθε μετά από την υπηρεσία του στην πολιτεία
Εκεί, το πάθος για τις θεολογικές μελέτες τις οποίες τελειοποίησε και η επιθυμία του να ζήσει σε στενότερη επαφή με τον Κύριο, επέστρεψε. Μέχρι του σημείου να γίνει μόνιμος Διάκονος από τον τότε επίσκοπο Pier Giorgio Micchiardi.
Με τον ίδιο αυτό ρόλο, πράγματι, συνεργάστηκε ήδη με τον don Claudio Barletta, τον εφημέριο της Unità Pastorale “S. Giuseppe Marello” (Ποιμαντικής Ενότητας “S. Giuseppe Marello”). Και τώρα, η κλήση για μια υψηλότερη και καθοριστική υπηρεσία στον Αμπελώνα του Κυρίου. Οι φίλοι που τον συνάντησαν, μιλούν για την μεγάλη χαρά που βλέπουν σε αυτόν.
Οι φίλοι μιλούν για ένα γαλήνιο και χαμογελαστό πρόσωπο
Το πρόσωπό του, όπως αναφέρουν οι εφημερίδες που έκαναν το ρεπορτάζ της ιστορίας αυτής, είναι βαθιά γαλήνιο και χαμογελαστό. Φωτισμένο από μια χαρά που έρχεται από ψηλά και που τον κάνει να είναι πάντα ανοιχτός και διαθέσιμος στη Χάρη Του και για τους άλλους.
Ο άντρας απλώς, εξήγησε «ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο επίσκοπος Luigi Testore, το περασμένο καλοκαίρι, με την ευκαιρία μιας συνομιλίας που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των πνευματικών ασκήσεων των Διακόνων της επισκοπικής διοίκησης».
Η χειροτονία θα λάβει χώρα σε μια εβδομάδα, στις 8 Νοεμβρίου, στον καθεδρικό ναό της Acqui Terme, με την επίθεση των χεριών του επισκόπου Luigi Testore, παρουσία ιερέων, εκπροσώπων του ένοπλου τάγματος, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και εκπροσώπων των πολυάριθμων ενοριών της περιοχής.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου