ΙΤΑΛΙΑ : ΑΠΟΒΙΩΣΕ Ο ΙΗΣΟΥΙΤΗΣ Π. BARTOLOMEO SORGE

3

ΙΤΑΛΙΑ : ΑΠΟΒΙΩΣΕ  Ο ΙΗΣΟΥΙΤΗΣ Π. BARTOLOMEO SORGE

Υπήρξε το σημείο αναφοράς των δημοκρατών καθολικών για πολλές γενεές ” είναι ένα χαρακτηριστικό σχόλιο ( του ιταλού Υπουργού Πολιτισμού ) για τον 91χρονο ιησουίτη θεολόγο και πολιτικό επιστήμονα π. Sorge, που “έφυγε” την 1-11-2020, στο Μιλάνο, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.
Πριν ένα χρόνο είχαμε ξανααναφερθεί στον πολύ γνωστό στη χώρα του ιησουίτη, που στα 90 χρόνια του δε δίσταζε να αντιπαρατίθεται δημόσια με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, για την ιταλική πολιτική στο μεταναστευτικό. Διετέλεσε Διευθυντής των σημαντικότερων εντύπων του Τάγματος του. 
( Civilta Cattolica. Aggiornamenti Sociali, Popoli ) αλλά θα μείνει στην ιστορία από τη διεύθυνση, μαζί με τον π. Ε. Pintacuda, του Κέντρου Πολιτικής Διαπαιδαγώγησης “ Pedro Arrupe ” στο Παλέρμο, απ΄το οποίο προήλθε όλη η γενιά των πολιτών που, με επικεφαλής τον Leoluca Orlando, πολέμησαν τη Μαφία της πόλης.
“ Πριν έλθω στην πόλη κανείς δεν τολμούσε να προφέρει τη λέξη “ Μαφία ” ήμουν για 7 χρόνια με προστατευτική φρουρά. Δυστυχώς ο επικεφαλής Agostino Catalano σκοτώθηκε όταν η Μαφία “ανατίναξε” το Δικαστή P.Borselino, είχε αντικαταστήσει ένα συνάδελφό του… ” θυμόταν συχνά ο π. Sorge, που ευτύχησε να δει τον περιορισμό της μαφιόζικης επιρροής στο Παλέρμο, μέσα από το ξεσηκωμό των απλών πολιτών, στον οποίο είχε παίξει κύριο ρόλο.

Πληροφορίες και φωτογραφία πρόσφατης συνάντησης με τον Πάπα από La Reppublica

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου