ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

4

ΜΕΤΑΘΕΣΗ  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

“Ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών, Καρδινάλιος Butros Rai, με τη σύμφωνη γνώμη της Συνόδου των Επισκόπων και αφού ενημέρωσε την Αγία Έδρα, μετέφερε το Σεβ/τατο Youssef Antoine Souef, από την Αρχιεπαρχία των Μαρωνιτών Κύπρου σε εκείνη της Τρίπολης του Λιβάνου ” ήταν η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας την 1-11-2020. 
Ο γνωστός σε πολλούς στη χώρα μας, από τη 12ετή θητεία του στην Αρχιεπισκοπή των Μαρωνιτών Κύπρου, Ιεράρχης, γεννήθηκε το 1962 στο Λίβανο και χειροτονήθηκε ιερέας για την Αρχιεπαρχία της Τρίπολης του Λιβάνου το 1987. Στη συνέχεια σπούδασε στο “Ποντιφικό Ανατολικό Ινστιτούτο” της Ρώμης, όπου έλαβε διδακτορικό στη Λειτουργική.
Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο Λίβανο, δίδαξε Λειτουργική σε Πανεπιστήμια και έχει γράψει πολλά συγγράμματα σε θέματα λειτουργικής, πνευματικότητας και ποιμαντικής. Εκτός της υπηρεσίας του στην Εκκλησία της Κύπρου ήταν, απ΄το 2018, Αποστολικός Επισκέπτης για τους Μαρωνίτες που ζουν στη χώρα μας.
Ο Ιεράρχης μιλά αραβικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, συριακά και νέα ελληνικά.

Πληροφόρηση από Πρακτορείο ZENIT
Φωτογραφία από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου