ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

4

ΜΕΤΑΘΕΣΗ  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

“Ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών, Καρδινάλιος Butros Rai, με τη σύμφωνη γνώμη της Συνόδου των Επισκόπων και αφού ενημέρωσε την Αγία Έδρα, μετέφερε το Σεβ/τατο Youssef Antoine Souef, από την Αρχιεπαρχία των Μαρωνιτών Κύπρου σε εκείνη της Τρίπολης του Λιβάνου ” ήταν η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας την 1-11-2020. 
Ο γνωστός σε πολλούς στη χώρα μας, από τη 12ετή θητεία του στην Αρχιεπισκοπή των Μαρωνιτών Κύπρου, Ιεράρχης, γεννήθηκε το 1962 στο Λίβανο και χειροτονήθηκε ιερέας για την Αρχιεπαρχία της Τρίπολης του Λιβάνου το 1987. Στη συνέχεια σπούδασε στο “Ποντιφικό Ανατολικό Ινστιτούτο” της Ρώμης, όπου έλαβε διδακτορικό στη Λειτουργική.
Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο Λίβανο, δίδαξε Λειτουργική σε Πανεπιστήμια και έχει γράψει πολλά συγγράμματα σε θέματα λειτουργικής, πνευματικότητας και ποιμαντικής. Εκτός της υπηρεσίας του στην Εκκλησία της Κύπρου ήταν, απ΄το 2018, Αποστολικός Επισκέπτης για τους Μαρωνίτες που ζουν στη χώρα μας.
Ο Ιεράρχης μιλά αραβικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, συριακά και νέα ελληνικά.

Πληροφόρηση από Πρακτορείο ZENIT
Φωτογραφία από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (3η ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

ANGELUS 3ης Ιουλίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της Θείας Λειτουργίας της σημερινής

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου