Άυριο


Αύριο, ο Πάπας Φραγκίσκος ξεκινάει το ταξίδι του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα του Καΐρου, όπου θα επισκεφθεί το φημισμένο κέντρο ισλαμικών σπουδών Αλ Άζχαρ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έφθασε ήδη στην Αίγυπτο όπου μαζί με τον Άγιο Πατέρα Φραγκίσκο, και τον Πατριάρχη της Κοπτικής εκκλησίας, και τον Πατριάρχη και Πάπα Θεόδωρο τον Β΄ θα στείλουν ισχυρό μήνυμα ειρήνης προς όλο τον κόσμο.

Τόσο ο Πάπας Φραγκίσκος όσο και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκλήθηκαν από τον Μεγάλο Ιμάμη του Αλ Άζχαρ, να πάρουν μέρος στην διεθνή διάσκεψη για την ειρήνη.

Κατά τη σύντομη επίσκεψη της 28ης έως 29ης Απριλίου, ο Πάπας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattahal-Sisi, ενώ θα τελέσει την Θεία Λειτουργία για  την τοπική καθολική κοινότητα.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται σε μόλις λιγότερο από ένα μήνα μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στις κοπτικές εκκλησίες στην Αίγυπτο από τους λεγόμενους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, όπου 45 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου