Ασθενείς από covid στις Εκκλησίες της Ρωσίας

Ρωσία: 4.000 ασθενείς από covid στην Ορθόδοξη Εκκλησία & μια σημαντική Καθολική απώλεια

katholiki_-_Russia_Antonio_Santi.png

Το Πατριαρχείο Μόσχας ανακοίνωσε ότι 4.001 μέλη του κλήρου και των μοναχών της χώρας έχουν ασθενήσει έως τώρα από κορωνοϊό. Κατανέμονται ως εξής: 381 στη ρωσική πρωτεύουσα, 2728 σε άλλες Επισκοπές και 892 στους ανήκοντες σε σταυροπηγιακές μονές.
Οι νεκροί, δυστυχώς, έχουν ανέλθει στους 145: 14 + 107 + 24 αντίστοιχα, από Μόσχα, άλλες Επισκοπές και Μονές. Περίπου 366 είναι σε ανάρρωση.
Από άλλη πηγή έγινε γνωστός ο θάνατος του διακόνου Antonio Santi, από το 1990 στη χώρα και για 20 χρόνια Προέδρου της Κάριτας Ρωσίας, με πλούσια δράση στην αναγέννηση της Καθολικής Εκκλησίας, μετά την πτώση του κομμουνισμού, αφού γύρω από την Κάριτας ουσιαστικά αναδιοργανώθηκαν οι ενορίες της Ρωσίας, μέσα σε εχθρικό περιβάλλον. Ο διάκονος, που παρέμεινε στη χώρα και μετά την αποχώρησή του από την Κάριτας, βοηθώντας όπου μπορούσε, δεν έγινε γνωστό από ποια αιτία πέθανε, αλλά είχε ενδιαφέρουσα ιστορία.
Στέλεχος της ιταλικής καθολικής νεολαίας, την εποχή του Μάη του 68 ήθελε να προσφέρει στην εκκλησία, αλλά με σύγχρονο τρόπο.
Ο π. L. Giussani, ιδρυτής του γνωστού καθολικού κινήματος CL (Κοινωνία και Απελευθέρωση) δεν είχε ακόμα οργανώσει “αφιερωμένο τμήμα” και του πρότεινε να ενταχθεί στους “εργάτες – ιερείς” που είχε ιδρύσει το 1965 ο γάλλος Δομηνικανός π. Jacques Loew. Η “Εργατική Αποστολή των Αγίων Πέτρου και Παύλου” (MOPP) εμπνευσμένη από τη Β’ Σύνοδο του Βατικανού, αποτελείται από ιερείς που ασκούν κανονικά επάγγελμα και διαδίδουν το Ευαγγέλιο, με το παράδειγμά τους, στο χώρο της εργατικής τάξης. Αντίστοιχο παράδειγμα στη χώρα μας ήταν οι “Μικρές Αδελφές του Ιησού” που, επιπλέον, όταν εργάζονται στην “Ανατολή” ακολουθούν το ανατολικό λειτουργικό τυπικό, εντασσόμενες σε Ανατολική Καθολική Εκκλησία.

Πληροφορίες και φωτογραφία διακόνου από AsiaNews.it
Πληροφορίες για ορθόδοξη εκκλησία από Parlons d`Orthodoxie

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου