Ασπασμός σ’ ένα ιερέα 96 ετών

Ασπασμός σ’ ένα ιερέα 96 ετών

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε χθες ένα 96χρονο ιερομόναχο θρησκευτικό παρόντα στη Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Οίκου Αγία Μάρθα.
"Στα 96 μου χρόνια έχω τη χαρά να συνεχίζω να είμαι ιερέας μέχρι το τέλος, τελώ τη Θεία Λειτουργία και ακούω τις ξομολογήσεις των πιστών,, κάνω κατήχηση: δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο". Έτσι, ο ιεραπόστολος του Βίνκεν, ο πατέρας Filippo Grillo, παρουσιάστηκε στον Πάπα Φραγκίσκο ο οποίος τον υποδέχθηκε με μια αγκαλιά χθες Τρίτη το πρωί, στις 5 Νοεμβρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία.

Σαν να ήταν η πρώτη μέρα
"Είμαι ιερέας εδώ και εβδομήντα χρόνια, αλλά σαν την πρώτη μέρα", ανέφερε στον Ποντίφικα, με τη ζωντάνια της Νάπολης, της πόλης στην οποία εκτελούσε πάντα την ιερατική διακονία, τόσο στη μοναχική του κοινότητα, υπήρξε επαρχιακός του μοναχικού του τάγματος και ως Επισκοπικός Βικάριος, πριν από 5 χρόνια, για την αφιερωμένη ζωή στην Εκκλησιαστική του Επαρχία. Ο πατέρας Grillo εξακολουθεί να υπηρετεί ως περιστασιακός δικαστής στο περιφερειακό εκκλησιαστικό δικαστήριο της Καμπανίας. Στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας με τον Πάπα Φραγκίσκο ήταν επίσης ο π.Salvatore Farì, ο οποίος διαδέχτηκε τον π. Grillo στην ευθύνη του Επισκοπικού Βικαρίου για την αφιερωμένη ζωή στη Νάπολη.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου