ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΡΩΜΗ ΣΕ ΦΡΙΒΟΥΡΓΟ

ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΡΩΜΗ ΣΕ ΦΡΙΒΟΥΡΓΟ

Ο VINCENT PERRITAZ. 26 ετών, υπηρέτησε 3 χρόνια στην Ελβετική Φουρά της Αγίας Έδρας. Τέλη Μαΐου 2019, ολοκληρώνοντας τη θητεία του, αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του με τα πόδια. Ακολουθώντας την οδό Francigena, η οποία στο βασικό της τμήμα ένωνε το Canturbury, στα νότια της Αγγλίας με την αιώνια πόλη, ο πρώην στρατιώτης, έχοντας συντροφιά τη Βίβλο και το ροδάριό του,
έκανε μια πορεία εσωτερικής αναζήτησης, την οποία παρουσίασε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Βατικανού
Ο Vincent διηγήθηκε ότι ήταν δύσκολο το πέρασμα από μια τόσο ιδιαίτερη ζωή στην υπηρεσία της Εκκλησίας στην προηγούμενη ζωή του, γι αυτό αποφάσισε να τη ζήσει ως “προσκύνημα” επιστροφής στο Φριβούργο, επηρεασμένος από τα λόγια του Πάπα στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στην Κρακοβία “ Για να ακολουθήσεις το Χριστό χρειάζεσαι μια δόση κουράγιου, πρέπει να αποφασίσεις να αντικαταστήσεις το κρεβάτι σου με ένα ζευγάρι παπούτσια που θα σε βοηθήσουν να περπατήσεις ” Αποφάσισε να ακολουθήσω ακριβώς αυτά τα λόγια, να αφεθεί στην απόλαυση του καθημερινού ταξιδιού και σε ότι θα προέκυπτε, χωρίς να κάνει κράτηση για τη διαμονή κάθε μέρας.
Η οδός Francigena, εντός Ιταλίας, διασχίζει επτά περιφέρειες, Περιοχή της Aosta, Πιεμόντε, Λομβαρδία. Εμίλια – Ρομάνια. Λιγουρία, Τοσκάνη, Λάτσιο για περίπου 1000 χλμ και ο νέος έζησε όλες τις αλλαγές του τοπίου, από πεδινό σε ορεινό, με υπομονή. Περνώντας τα σύνορα με την Ελβετία έφτασε σε υψόμετρο 2469 μ. στην περιοχή Αγίου Βερνάρδου, από όπου χρειάστηκε λίγες ακόμα μέρες για να φτάσει στο καντόνι του Φριβούργου, τόπο καταγωγής του, Το ταξίδι είχε διάρκεια πέντε εβδομάδες και στο τέλος ο Vincent φθάνοντας στην πατρίδα του αισθάνθηκε μοναξιά. Κατάλαβε ότι ο Κύριος, ο οποίος δεν τον άφησε να αισθανθεί μόνος σε όλο το ταξίδι επιστροφής, του “ είχε κτυπήσει την πόρτα” Αρχές Σεπτεμβρίου ξεκίνησε να σπουδάζει θεολογία στο Πανεπιστήμιο Πιστεύει ότι η συνάντηση με το Θεό, στη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής, είναι ένα ανεκτίμητο δώρο. Αισθάνθηκε τον Θεό να τον καλεί και είχε το κουράγιο να τον ακολουθήσει, στο πιο μακρύ ταξίδι της ζωής του.
Προτρέπει μάλιστα και άλλους, συμπατριώτες του και πρώην συναδέλφους, να κάνουν την ίδια πορεία, όταν ολοκληρώσουν τη θητεία τους στην Ελβετική Φρουρά.” Το πρώτο βήμα είναι το δύσκολο, τ άλλα θα ακολουθήσουν, υπολογίζοντας 70 εκατοστά το ένα βήμα από το άλλο θα απαιτηθούν 1. 5 εκατομμύρια βήματα εντός ιταλικού εδάφους. Πρέπει επίσης να ξέρεις να χάνεις τον έλεγχο, να βάζεις στην άκρη την υπερηφάνειά σου και να είσαι ταπεινός. Είναι ένα ταξίδι ταπεινότητας. Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχεις προγραμματίσει τότε είσαι στη σωστή κατεύθυνση…” 

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Vatican News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου