Η κόρη της Asia Bibi: έφερα στον Πάπα το φιλί της μαμάς

Η κόρη της Asia Bibiέφερα στον Πάπα το φιλί της μαμάς

Ο Πάπας δέχτηκε σε ακρόαση την οικογένεια της Asia Bibi, χριστιανής που καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλακή για βλασφημία στο Pakistan, και της Ρεβέκκας, της νεαρής νιγηριανής που απήγαγε η Boko Haram: είναι δύο θαυμάσιες γυναίκες μάρτυρες.

Ήταν αληθινά μία εξαιρετική συνάντηση, όπως δήλωσε ο Alessandro Monteduro, Διευθυντής της Οργάνωσης «Εκκλησία που υποφέρει» και ήταν παρών στη συνάντηση: «μας άγγιξε ιδιαίτερα αυτή η συνάντηση, θα χρειαστεί πολύς καιρός για να την ξεχάσουμε. Η ακρόαση διήρκησε 40 λεπτά. Είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, την πίστη και στο επίκεντρο υπήρχε μια εξαιρετική πνευματικότητα. Όχι μόνο η πνευματικότητα του Αγίου Πατέρα, αλλά και των δύο νέων και πονεμένων κοριτσιών για το μαρτύριο της Asia Bibi».

Προσευχηθήκαμε μαζί με τον Άγιο Πατέρα. Ήταν θαυμάσιες στιγμές.

«Θέλησε η προσευχή να γίνει από όλους μαζί, αλλά τη γλώσσα μας. Η Eisham, η κόρη της Asia Bibi, προσευχήθηκε στη γλώσσα urdu, η Ρεβέκκα, η κοπέλα θύμα της Boko Haram στη Νιγηρία, προσευχήθηκε στη δική της διάλεκτο, την hausa, και εμείς φυσικά στη δική μας γλώσσα . Απαγγείλαμε το Πάτερ ημών και το Χαίρε Μαρία. Ήταν στιγμές εξαιρετικές και γεμάτες από συναισθηματική φόρτιση. Όμως επειδή ήταν μία ιδιαίτερη ακρόαση είναι σωστό να μη διηγηθώ όλα όσα ο Άγιος Πατέρας βρήκε τρόπο να πει στις δύο κοπέλες και σε μας".

Φαντάζομαι ότι υπήρξε μία ενθάρρυνση εκ μέρους του Πάπα Φραγκίσκου….

"Σίγουρα. Μπορώ να αναφερθώ μόνο σε μία στιγμή από τις πιο όμορφες στιγμές. Η Eisham στις 17 Φεβρουαρίου πριν αναχωρήσει για τη Ρώμη, συνάντησε τη μητέρα της στη φυλακή, την Asia Bibi. Της είπε: 'Μαμά, πηγαίνω τη Ρώμη. Θα συναντήσω και τον Πάπα. Πηγαίνω διότι το Κολοσσαίο θα φωταγωγηθεί κόκκινο. Θα σκεφθούμε και μάλιστα να σκεφθούν σε όλο τον κόσμο εσένα΄. Η Asia της απάντησε: «Εάν συναντήσεις τον Πάπα δώσε του ένα φιλί από μέρους μου». Αρχίσαμε από αυτό, δηλαδή το φιλί που η Eisham έδωσε στον Άγιο Πατέρα, ο οποίος όχι μόνο δέχτηκε το φιλί αλλά και το αντάλλαξε και με το δικό του με μία εγγύτητα πίστης, αλληλεγγύης και το φιλί αυτό έλεγε πολλά.

Μπορείς να μας πεις για την αντίδραση των κοριτσιών και του συζύγου της Asia Bibi?

"Βρέθηκαν σε ένα ευχάριστο σοκ. Η ένταση , η συναισθηματικότητα της συνάντησης ήταν αληθινά πολύ δυνατή , πάρα πολύ δυνατή, κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί, κανένας από μας δεν μπόρεσε να την κρύψει και ιδιαίτερα οι δύο κοπέλες. Υπήρχε αληθινή συγκίνηση, ορατή. Ήταν δυνατή. Ο Άγιος Πατέρας χαρακτήρισε την Asia και τη Rebecca “γυναίκες μάρτυρες” – αυτό ναι, μπορούμε να το πούμε – θαυμάσιες γυναίκες μάρτυρες , παράδειγμα για ένα πολιτισμό που φοβάται τον πόνο".

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα, καλή Κυριακή! Σήμερα, Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου