Η Εκκλησία δεν είναι ένα κλουβί του Αγίου Πνεύματος

Η Εκκλησία δεν είναι ένα κλουβί του Αγίου Πνεύματος

Μεταφέρουμε τα ευχαριστήρια λόγια τα οποία ο Άγιος Πατέρας Πάπας Φραγκίσκος απεύθυνε στον ιεροκήρυκα των Πνευματικών Ασκήσεων, Σεβαστό π. José Tolentino de Mendonça, Υποδιευθυντή του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας και Σύμβουλο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Κουλτούρα, στο τέλος των Πνευματικών Ασκήσεων που έγιναν στην Ariccia και συμμετείχε και ο Άγιος Πατέρας:

Απευθυνόμενος στον ιεροκήρυκα του είπε: Πατέρα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω στο όνομα όλων των παρόντων , γι’ αυτή τη συνοδεία αυτών των ημερών που σήμερα θα συμπληρωθούν με την ημέρα νηστείας και προσευχής για το Σουδάν, το Κονγκό και τη Συρία.

Ευχαριστώ, Πατέρα που μας μιλήσατε για την Εκκλησία, που μας κάνατε να αισθανθούμε την Εκκλησία, αυτό το μικρό ποίμνιο. Και επειδή μας προτρέψατε να μην το περιορίζουμε με την εκκοσμικευμένη γραφειοκρατία μας! Ευχαριστούμε που μας υπενθυμίσατε ότι, η Εκκλησία δεν είναι ένα κλουβί για το Άγιο Πνεύμα, και ότι το Πνεύμα πετά και εκτός και εργάζεται επίσης και εκτός. Και με τις συγκεκριμένες αναφορές σε βιβλικά κείμενα και όσα μας είπατε μας αποδείξατε ότι εργάζεται και με τους μη πιστεύοντες , τους «ειδωλολάτρες» , με τα πρόσωπα των άλλων θρησκευτικών ομολογιών: είναι παγκόσμιο, είναι το Πνεύμα του Θεού, που είναι για όλους. Και σήμερα υπάρχουν «Κορνήλιος», «κατόνταρχοι», «φύλακες της φυλακής του Πέτρου» που ζουν μία εσωτερική αναζήτηση και ξέρουν να διακρίνουν πότε υπάρχει ένα κάλεσμα.

Ευχαριστούμε γι’ αυτό το κάλεσμα να ανοιχτούμε χωρίς φόβο , χωρίς αυστηρότητα, για να είμαστε ευαίσθητοι στα κελεύσματα του Πνεύματος και να μην παραμένουμε εγκλωβισμένοι στις δομές που μας κλείνουν. Ευχαριστώ, Πατέρα. Και να συνεχίσετε να προσεύχεστε για μας.

Ο Θεός να σας ευλογεί.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου