«Ας σταματήσουμε την εμπορία ανθρώπων, είναι παραμόρφωση στο πρόσωπο της ανθρωπότητας»

 «Ας σταματήσουμε την εμπορία ανθρώπων, είναι παραμόρφωση στο πρόσωπο της ανθρωπότητας»


Η εμπορία των ανθρώπινων όντων είναι «ένα από τα πιο επαίσχυντα φαινόμενα που παραμορφώνει το πρόσωπο της σύγχρονης ανθρωπότητας». Γι αυτό το λόγο, ήρθε η ώρα να κάνουμε «ό,τι είναι δυνατόν» για να την σταματήσουμε. Αυτά έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ένα Μήνυμά του χτες, 3 Απριλίου 2017, προς το 17ο Συνέδριο ενάντια στην εμπορία ανθρώπων, που πραγματοποιείται στη Βιέννη και διοργανώθηκε από τον Osce. Το μήνυμα – όπως αναφέρει το Radio Vaticana – διαβάστηκε από τον πατέρα Michael Czerny, Υπογραμματέα του τμήματος Μεταναστών και Προσφύγων του τμήματος για την Υπηρεσία της πλήρους ανθρώπινης Ανάπτυξης, ο οποίος έκανε μια ομιλία εξ ονόματος της Αγίας Έδρας.

Ο Ποντίφικας θεωρεί «συγκλονιστικό», «σκανδαλιστικό» να ανακαλύπτουμε ότι η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει σε όλες τις χώρες και αντιπροσωπεύει «μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις του πλανήτη». Πρόκειται, επιμένει ο Φραγκίσκος, «για μια μορφή σκλαβιάς, για ένα έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα, μια σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια αποτρόπαια πληγή, που πρέπει να καταδικαστεί ακόμη εντονότερα όταν αφορά σε μικρά παιδιά».

Εξ ου και η έκκληση του Αγίου Πατέρα  προς τη διεθνή κοινότητα να κάνει «ό,τι είναι δυνατόν» για την αύξηση της ευαισθητοποίησης γι αυτή τη μάστιγα και «για καλύτερο συντονισμό» των νομικών και κοινωνικών προσπαθειών «για να σώσουμε εκατομμύρια μικρών παιδιών και ενηλίκων».

Οι προσπάθειες μέχρι στιγμής είναι ανεπαρκείς, υπογράμμισε ο πατέρας Czerny. Ο υπογραμματέας του τμήματος των Μεταναστών και προσφύγων του τμήματος για την Υπηρεσία της πλήρους ανθρώπινης ανάπτυξης, έδωσε έμφαση σε τρία σημεία: την πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων, την προστασία των θυμάτων και την δίωξη των δραστών. Στη βάση όλων αυτών, είπε, υπάρχει η επείγουσα ανάγκη να θέσουμε στο κέντρο τον άνθρωπο και την ανεκτίμητη αξία του. Ο πατέρας Czerny – αναφέρει επίσης το Radio Vaticana – υπενθυμίζει τις πολυάριθμες παρεμβάσεις του Πάπα Φραγκίσκου υπέρ των μικρών παιδιών, θυμάτων αυτής την νέας δουλείας. Επομένως, επανέλαβε την ανάγκη μιας ισχυρής συνεργασίας ενάντια στην εμπορία των ανθρώπινων όντων.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου