Μια οικογένεια θα διδάξει στον Πάπα το σημείο του σταυρού στα αραβικά

Μια οικογένεια θα διδάξει στον Πάπα το σημείο του σταυρού στα αραβικά


Μια οικογένεια από τη Βηθλεέμ θα διδάξει στον Πάπα Φραγκίσκο να κάνει το σημείο του σταυρού στα αραβικά μια ημέρα πριν από την αναχώρησή του για το ταξίδι στην Αίγυπτο. «Έτσι ο Πάπας θα είναι περισσότερο προετοιμασμένος για την επίσκεψή του», δηλώνουν τα παιδιά Antonio και Lea που μαζί με τους γονείς τους Vicenzo και Carol Bellono, εκπρόσωποι των Αγίων Τόπων, θα συμμετάσχουν στο Β΄ διεθνές Συνέδριο για την Καθολική Δράση το οποίο θα λάβει χώρα στην Αίθουσα της Συνόδου στο Βατικανό, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 ως μια πρωτοβουλία του διεθνούς Forumτης Καθολικής Δράσης και της Ιταλικής Καθολικής Δράσης σε συνεργασία με τη Ρωμαϊκή Σύνοδο, που είναι  υπεύθυνη για την ποιμαντική των λαϊκών, της οικογένειας και της ζωής.

Στο Συνέδριο, με θέμα «Η Καθολική Δράση είναι αποστολή, με όλους και για όλους», αναμένεται μια παρέμβαση από τον Πάπα Φραγκίσκο για τη φύση και την αποστολή της Καθολικής Δράσης.

Η οικογένεια Bellomo, μαζί με λαϊκούς της Καθολικής Δράσης της Λαμπεντούζα και της Κεντρικής Αφρικής, θα δώσει μια σύντομη μαρτυρία πριν από την ομιλία του Αγίου Πατέρα η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 η ώρα.

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα ξεπεράσουν τους 300, προερχόμενοι από 52 Χώρες του κόσμου, μερικοί από τους οποίους θα καταφτάσουν από την Ρώμη μέσα στις επόμενες ώρες. Ανάμεσά τους και εκπρόσωποι των οργανώσεων της Καθολικής Δράσης, επίσκοποι και υπεύθυνοι των Επιτροπών για τους λαϊκούς πολυάριθμων επισκοπικών συνεδρίων, εκπρόσωποι των 14 διεθνών οργανισμών.

Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο των συναντήσεων με την ευκαιρία του εορτασμού των 150 χρόνων από την ίδρυση της Ιταλικής Καθολικής Δράσης η έναρξη της οποίας θα λάβει χώρα στις 30 Απριλίου, με μια μεγάλη γιορτή της Καθολικής Δράσης μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου