Ο πόνος είναι ο κρυμμένος θησαυρός

Ο πόνος είναι ο κρυμμένος θησαυρός

Ο πόνος, η φτώχεια, η αρρώστια, τα βάσανα, ό, τι  αποκρούεται είναι ο κρυμμένος θησαυρός με τον οποίο ο κάθε άνθρωπος είναι πλούσιος, αλλά δεν το συνειδητοποιεί.

“Μακάριοι οι τελευταίοι, διότι θα γίνουν οι πρώτοι”.

“Καθαίρεσε τους ισχυρούς από τους θρόνους τους και ανύψωσε τους ταπεινούς”.

“Από τις ακαθαρσίες του έβγαλε το φτωχό. Έστειλε τους πλούσιους με άδεια τα χέρια”.

Ένας άνθρωπος έχει στην Τράπεζα ένα δισεκατομμύριο σε  τρέχοντα νομίσματα, ενώ ένας άλλος έχει  ένα κατάστημα  γεμάτο από μεταχειρισμένα  είδη, υπερπλήρη από παλιές εφημερίδες.

Ξαφνικά μαθαίνει  ότι αυτές οι παλιές εφημερίδες, αυτά τα παλιά ράκη αναζητούνται να πληρωθούν με υπέρογκα ποσά, ενώ  το νόμισμα έχασε όλη του την αξία.

Κάθε άνθρωπος είναι φορτωμένος  από παλιές εφημερίδες, και κουρέλια, κάθε άνθρωπος  είναι γεμάτος από πόνο,  από αρνητικά πράγματα που ενστικτωδώς πετούμε στο δρόμο. Κάθε άνθρωπος  γίνεται πλούσιος μόλις διαπιστώσει  ότι σε κάθε πόνο βρίσκεται  ο Ιησούς, ο άνθρωπος των πόνων.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ακούγοντας σήμερα την ευαγγελική περικοπή διερωτάται κανείς αν είναι δυνατόν να έχουν βγει από το στόμα του Κυρίου

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου