Ας επισκεφθούμε τη ζωντανή φάτνη που βρίσκεται στο φτωχό

Ας επισκεφθούμε τη ζωντανή φάτνη που βρίσκεται στο φτωχό

Ας_επισκεφθούμε.jpeg

Μια πρόσκληση για επίσκεψη «με αλληλεγγύη» στη ζωντανή φάτνη που βρίσκεται «στον αδύναμο αδερφό», όπου θα συναντήσουμε πραγματικά τον Λυτρωτή, αλλά και τις πολλές φάτνες που έχουν δημιουργηθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπως αυτές στην έκθεση «100 Φάτνες», που φέτος πραγματοποιείται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνεται σε όλους τους πιστούς στην πλατεία και σε όσους συνδέθηκαν μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, στο τέλος της προσευχής του Angelus.

Στη φάτνη, μια μεγάλη κατήχηση της πίστης μας

«Είναι μια μεγάλη κατήχηση της πίστης μας», εξηγεί ο Πάπας, αναφερόμενος στις παραστάσεις της φάτνης της έκθεσης «100 Φάτνες», την οποία φέτος οι διοργανωτές «είχαν την πρωτότυπη ιδέα» να την δημιουργήσουν κάτω από την Κιονοστοιχία.

Υπάρχουν πολλές σκηνές της γέννησης που κάνουν κατήχηση της πίστης στον λαό του Θεού. Σας προσκαλώ να τις επισκεφθείτε κάτω από την Κιονοστοιχία, για να καταλάβετε πώς οι άνθρωποι αναζητούν με την τέχνη να δείξουν πώς γεννήθηκε ο Ιησούς.

Τα Χριστούγεννα ως ευκαιρία μεταστροφής και αδελφοσύνης μεταξύ μας

Χαιρετώντας όλους όσους παρευρίσκονται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, σε μια όμορφη αλλά ηλιόλουστη αλλά ψυχρή ημέρα, «Ρωμαίοι και προσκυνητές από διάφορες χώρες, οικογένειες, ενοριακές ομάδες, ενώσεις και μεμονωμένους πιστούς», ο Πάπας Φραγκίσκος ελπίζει ότι τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, «ας είναι και για τον καθένα μας μια ευκαιρία εσωτερικής ανανέωσης, προσευχής, μεταστροφής, κάνοντας βήματα προς τα εμπρός στην πίστη και την αδελφοσύνη ανάμεσά μας».

Θα συναντήσουμε τον Ιησού στους αναγκεμένους συνανθρώπους

Και ας κοιτάξουμε γύρω μας, ο Ποντίφικας ζητά, «ας κοιτάξουμε πάνω απ’ όλα αυτούς που βρίσκονται στη φτώχεια». Τον αδελφό που υποφέρει, εξηγεί, όπου κι αν είναι, «είναι δικός μας».

Είναι ο Ιησούς στη φάτνη: αυτός που υποφέρει είναι ο Ιησούς. Ας το σκεφτούμε λίγο. Και μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι κοντά στον Ιησού σε αυτόν τον αδελφό και σε αυτήν την αδελφή. Εκεί, στον άπορο αδερφό, βρίσκεται το παχνί στο οποίο πρέπει να πάμε με αλληλεγγύη. Αυτή είναι η ζωντανή σκηνή της γέννησης: η σκηνή της γέννησης που θα συναντήσουμε πραγματικά τον Λυτρωτή στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ας πορευτούμε προς την Αγία Νύχτα, είναι η τελευταία πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου, «και ας περιμένουμε την εκπλήρωση του μυστηρίου της Σωτηρίας».

Μετάφραση: π. Ιωάν.Σκλ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου