Άρχισε να ισχύει η Συμφωνία Πλαίσιο

Άρχισε να ισχύει η Συμφωνία Πλαίσιο

Προχθές, 2 Ιουλίου 2019, στον Αποστολικό Οίκο  του Βατικανού, παρουσία του κ. PietroParolin, Γραμματέας της Αγίας Έδρας κ. Paul Richard Gallagher, Γραμματέα για τις Σχέσεις με τα Κράτη και του Σεβασμιοτάτου κ. Jean-Claude Gakosso, Υπεύθυνου για τις Εξωτερικές Υποθέσεις των Κρατώ, της  Συνεργασίας και των  Κονγκολέζων  αντάλλαξαν τα επίσημα έγγραφα της  «Το πλαίσιο της Συμφωνίας» για τις  σχέσεις μεταξύ  της Καθολικής Εκκλησίας και του Κράτους του Κονγκό που υπογράφτηκε στο Brazzaville στις 3 Φεβρουαρίου 2017.

Ήταν παρόντες στην τελετή:

από την Αγία Έδρα: Ο κ. Robert Murphy, Σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας. Κ. Mislav Hodžić, γραμματέας του Νοσηλευτικού Συμβουλίου στη Γενική Γραμματεία.

από τη Δημοκρατία του Κονγκό:

Ο Κ. Rigobert Itoua, επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου του Υπουργού Εξωτερικών · Κ. Fédéric Lefa, τεχνικός σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών · Τους κκ. Jean Paul Ganongo και Ibara Ngoualea, υπαλλήλους  του υπουργικού συμβουλίου του Υπουργού Εξωτερικών.

Παρευρέθηκαν επίσης :

Ο  Σεβασμιότατος κ. Daniel Mizonzo, επίσκοπος Nkayi και πρόεδρος της Συνόδου της Ιεραρχίας του Κονγκό, Ο Σεβασμιότατος Μπερνάρ Νσάγι, επίτιμος επίσκοπος Nkayi, και ο Αναπληρωτής Armand Brice Ibombo, Γενικός Γραμματέας της ίδιας Συνόδου.

Η συμφωνία-πλαίσιο, η οποία τέθηκε σε ισχύ την ίδια ημέρα σύμφωνα με το άρθρο 18 της, εγγυάται στην Εκκλησία τη δυνατότητα να εκτελεί την αποστολή της στο Κονγκό. Ειδικότερα, αναγνωρίζεται η νομική προσωπικότητα της Εκκλησίας και των θεσμών της. Τα δύο Μέρη, διασφαλίζοντας την ανεξαρτησία και την αυτονομία τους, δεσμεύονται να συνεργαστούν για την πνευματική και υλική ευημερία του ανθρώπου και για το κοινό καλό, σεβόμενη την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του ανθρώπινου προσώπου.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 3 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου