Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ariccia για τις πνευματικές ασκήσεις

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην  Ariccia
για τις πνευματικές  ασκήσεις

Χθες Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα ο Πάπας Φραγκίσκος  μαζί με Καρδιναλίους και Επισκόπους  της Ρωμαϊκής Κούριας  αναχώρησε  για την  Aricciaγια να πάει στον «Οίκο  του Θείου Διδασκάλου». Εκεί θα γίνουν οι Πνευματικές ασκήσεις της Τεσσαρακοστής, τις οποίες θα κηρύξει ο Βενεδικτίνος Μοναχός π. Bernardo Francesco Maria Gianni

“Ζητώ από όλους  μία ενθύμηση στην προσευχή τους για μένα και τους συνεργάτες μου  της Ρωμαϊκής Κούριας, οι οποίοι  αυτό το βράδυ  θα αρχίσουμε μία εβδομάδα  Πνευματικών Ασκήσεων”. Είναι το κείμενο που παρουσιάστηκε  στο tweet του Papa Francesco@Pontifex.

Σταματούν  όλες οι ακροάσεις

Ως συνήθως, ο Πάπας Φραγκίσκος  μαζί με τους Καρδιναλίους και τους Επισκόπους της  Ρωμαϊκής Κούριας αναχώρησε  για την Κωμόπολη Ariccia, όπου θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή  15 Μαρτίου. Αυτή την εβδομάδα των Πνευματικών Ασκήσεων σταματούν όλες οι ακροάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Τετάρτης 13 Μαρτίου , που είναι η  έκτη επέτειος της εκλογής στην Αποστολική Έδρα της Ρώμης.

Ήδη χθες στις 6 το απόγευμα έγινε  η πρώτη προβλεπόμενη ομιλία  από τον Αβά  BernardoFrancescoMariaGianni, Ηγούμενο  του Αβαείου  του  SanMiniatoστο Monteτης Φλωρεντίας.

Δύο πνευματικές μελέτες την ημέρα

Από  σήμερα  Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη  θα γίνονται  δύο πνευματικές μελέτες   την ημέρα μία το πρωί στις 10 και η άλλη το απόγευμα στις 4.30 . Την Παρασκευή  15 Μαρτίου  θα γίνει μόνο μία ομιλία το πρωί και στη συνέχεια θα γίνει η επιστροφή στο Βατικανό.

Η Πνευματική περισυλλογή θα ξεκινά κάθε μέρα  με την τέλεση της Θείας  Λειτουργίας  και θα ολοκληρώνεται με την Ακολουθία του Εσπερινού και την Προσκύνηση του Παναχράντου Μυστηρίου.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου