Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ariccia για τις πνευματικές ασκήσεις

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην  Ariccia
για τις πνευματικές  ασκήσεις

Χθες Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα ο Πάπας Φραγκίσκος  μαζί με Καρδιναλίους και Επισκόπους  της Ρωμαϊκής Κούριας  αναχώρησε  για την  Aricciaγια να πάει στον «Οίκο  του Θείου Διδασκάλου». Εκεί θα γίνουν οι Πνευματικές ασκήσεις της Τεσσαρακοστής, τις οποίες θα κηρύξει ο Βενεδικτίνος Μοναχός π. Bernardo Francesco Maria Gianni

“Ζητώ από όλους  μία ενθύμηση στην προσευχή τους για μένα και τους συνεργάτες μου  της Ρωμαϊκής Κούριας, οι οποίοι  αυτό το βράδυ  θα αρχίσουμε μία εβδομάδα  Πνευματικών Ασκήσεων”. Είναι το κείμενο που παρουσιάστηκε  στο tweet του Papa Francesco@Pontifex.

Σταματούν  όλες οι ακροάσεις

Ως συνήθως, ο Πάπας Φραγκίσκος  μαζί με τους Καρδιναλίους και τους Επισκόπους της  Ρωμαϊκής Κούριας αναχώρησε  για την Κωμόπολη Ariccia, όπου θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή  15 Μαρτίου. Αυτή την εβδομάδα των Πνευματικών Ασκήσεων σταματούν όλες οι ακροάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Τετάρτης 13 Μαρτίου , που είναι η  έκτη επέτειος της εκλογής στην Αποστολική Έδρα της Ρώμης.

Ήδη χθες στις 6 το απόγευμα έγινε  η πρώτη προβλεπόμενη ομιλία  από τον Αβά  BernardoFrancescoMariaGianni, Ηγούμενο  του Αβαείου  του  SanMiniatoστο Monteτης Φλωρεντίας.

Δύο πνευματικές μελέτες την ημέρα

Από  σήμερα  Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη  θα γίνονται  δύο πνευματικές μελέτες   την ημέρα μία το πρωί στις 10 και η άλλη το απόγευμα στις 4.30 . Την Παρασκευή  15 Μαρτίου  θα γίνει μόνο μία ομιλία το πρωί και στη συνέχεια θα γίνει η επιστροφή στο Βατικανό.

Η Πνευματική περισυλλογή θα ξεκινά κάθε μέρα  με την τέλεση της Θείας  Λειτουργίας  και θα ολοκληρώνεται με την Ακολουθία του Εσπερινού και την Προσκύνηση του Παναχράντου Μυστηρίου.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου