Αποβιβάστηκαν στον Pozzallo οι 450 πρόσφυγες που είχαν μπλοκαριστεί στη θάλασσα

Αποβιβάστηκαν στον Pozzalloοι 450 πρόσφυγες που είχαν μπλοκαριστεί στη θάλασσα

Το βράδυ έφθασε η άδεια από το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας για την αποδοχή τους στο έδαφός της. Αναμενόμενη η μετεγκατάστασή τους προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αποβιβάστηκαν και οι 450 μετανάστες από το πλοίο Monte Sperone της ακτοφυλακής της Frontex, το οποίο το Σάββατο σταμάτησε στο λιμάνι του Pozzallo. Η άδεια για την αποβίβασή τους έφτασε από το Υπουργείο Εσωτερικών χθες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Η επανεγκατάστασή τους αναμένεται να γίνει σύντομα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έδειξαν τη διαθεσιμότητά τους να τους υποδεχθούν: Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Μάλτα, στις οποίες θα μπορούσε να προστεθεί και το Βέλγιο. Αυτή αποτελεί μια πολιτική νίκη για τον υπουργό Εσωτερικών Salvini, αλλά μια ομάδα που εργάζεται για την Εκκλησία έκανε έκκληση στη Cei ώστε να εξουδετερώσει την αχαλίνωτη κουλτούρα απόρριψης και ρατσισμού, που τροφοδοτείται ακόμη και από εκπροσώπους θεσμικών οργάνων. Η υγεία των μεταναστών στο σύνολό τους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έδωσε ο δήμαρχος του Pozzallo και υπεύθυνος του σταθμού πρώτης βοήθειας στη Modica, βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά η αλλαγή στις μεταναστευτικές πολιτικές υπογραμμίζει, «έχει ανατρέψει την επιχείρηση υποδοχής της διοίκησης. Η οποία ούτως ή άλλως – προσθέτει – ακολουθεί πάντα τη δική της γραμμή ανθρωπιάς και μέγιστης αλληλεγγύης προς εκείνους που φτάνουν».

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου