Από το Παλαιό Ημερολόγιο

Από το Παλαιό Ημερολόγιο

παλαιο_ή_3.JPG

Σκαλίζοντας διάφορα στο Αρχείο της Αρχιεπισκοπής έπεσε στα χέρια μου η φωτογραφία, ενώ τυχαίως αργότερα στο Ημερολόγιο της Μητροπόλεως, βρήκα την παρακάτω σημείωση που σχετίζεται με τα δύο εικονιζόμενα πρόσωπα της φωτογραφίας, τον Σεβασμιότατο Αλέξανδρο Γουιδάτο, Αρχιεπίσκοπο Νάξου – Τήνου (15/7/1929 – 22/2/1947) και τον τότε Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού π. Ρόκκο Δελλατόλλα.

ΑΠΟ_ΤΟ_ΠΑΛΑΙΟ_ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ_2.jpg

«Lunedì 11 Febbraio – parte Don Rocco Della Tolla per Atene per vedervi i soi parenti ritornati da Cos/poli. Ne ritorna il 20 Febrraio».
(= Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου (1935) αναχωρεί ο Δον Ρόκκος Δελλατόλλας για την Αθήνα, για να ειδωθεί με τους συγγενείς του, που επέστρεψαν από την Κωνσταντινούπολη.
Επιστρέφει στις 20 Φεβρουαρίου).

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου