Από τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης του πλανήτη εξαρτάται το μέλλον του κόσμου

Από τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης του πλανήτη εξαρτάται το μέλλον του κόσμου

Εκατοντάδες επιστήμονες, προερχόμενοι από σαράντα χώρες, από χθες συμμετέχουν στην 51η σύνοδο Διεθνών Σεμιναρίων της Ericeσχετικά με τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης του πλανήτη, στο Κέντρο Επιστημονικού Πολιτισμού Ettore Majorana.

«Η επιστήμη οφείλει να γίνει η κινητήρια δύναμη των ανθρώπινων επιλογών, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεραστούν οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον πλανήτη». Με αυτά τα λόγια ο καθηγητής Antonino Zichichi, πρόεδρος των Σεμιναρίων της Erice, επεσήμανε τη σημασία του θέματος που βρίσκεται στο επίκεντρο της 51ης Συνόδου Διεθνών Συναντήσεων. «Έχουμε πραγματοποιήσει εκατό πιλοτικά προγράμματα για να δείξουμε ότι τέτοιου είδους καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να ξεπεραστούν, ότι υπάρχει λύση», πρόσθεσε ο επιστήμονας, εξηγώντας πως όλα εξαρτώνται «από την πολιτική βούληση».

Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι βόμβες  Υδρογόνου της δεκαετίας του ΄80

«Το 1985, στη Γενεύη, ο Ρέιγκαν και ο Γκορμπατσόφ έκαναν την Erice  διάσημη στον κόσμο – υπενθυμίζει ο Zichichi  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που δόθηκε στο Radio Vaticano Italia – λέγοντας ακριβώς αυτό που λέμε και εμείς: ο νούμερο ένα εχθρός για τότε ήταν οι βόμβες Υδρογόνου». «Σήμερα ποιος είναι ο νούμερο ένα εχθρός; Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης του πλανήτη! Από αυτές εξαρτάται το μέλλον του κόσμου»: καταλήγει ο καθηγητής.

Το διεθνές σεμινάριο της Erice

Ο κόσμος της επιστήμης επομένως συναντάται στην Erice. Ένα ραντεβού που με την πάροδο των χρόνων έχει γίνει παράδοση. Ο πρόεδρος Zichichiα ναφέρει ότι είναι «73 οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης του πλανήτη για τις οποίες θα συζητήσουν αυτές τις ημέρες» στον δήμο της Σικελίας στην επαρχία Trapani και κάνει έκκληση στον πολιτικό κόσμο. «Όλα τα κοινοβούλια οφείλουν να μιλούν γι αυτά τα πράγματα». Και αναφέρει την Πολωνία ως παράδειγμα προς μίμηση.

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου