Από τις 4 Δεκεμβρίου τα κηρύγματα της Παρουσίας από τον Καρδινάλιο Cantalamessa

2

Από τις  4 Δεκεμβρίου τα κηρύγματα της Παρουσίας από τον Καρδινάλιο Cantalamessa

Από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 9.00 το πρωί θα αρχίσουν τα κηρύγματα για την περίοδο της Παρουσίας με την παρουσία του Πάπα. Αυτό ανακοινώθηκε από τη . Τα κηρύγματα θα γίνουν από το νέο Καρδινάλιο καρδινάλιο Raniero Cantalamessa O.F.M. Φέτος το θέμα που επέλεξε είναι: «Διδάξτε μας να μετράμε τις μέρες μας και θα φτάσουμε στη σοφία της καρδιάς» που είναι φράση του Ψαλμό 90, 12. Από τις 23 Ιουνίου 1980, όταν ο Ιωάννης Παύλος Β ‘τον επέλεξε ως ιεροκήρυκα, τον Ιερομόναχο Καπουκίνο Raniero Cantalamessa , με συνέπεια συνεχίζει το έργο του. Η εκτίμηση από τρεις Ποντίφικες, όπως είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τα μικρόφωνά μας, είναι ένας λόγος εκτίμησης: “Να σκεφτούμε – είπε – ότι ένας Πάπας όπως ο Ιωάννης Παύλος 2ος, ο Βενέδικτος 16 ος κι ο Φραγκίσκος βρήκαν το χρόνο να ακούσουν τα κηρύγματα ενός φτωχού και απλού Καπουκίνου ιερομονάχου, δίνουν σε ολόκληρη την Εκκλησία ,Κατά κάποιο τρόπο είναι εκείνοι που κηρύττουν σ εμένα “.
Ο τόπος που επιλέχθηκε φέτος για τα τρία κηρύγματα του Δεκεμβρίου για την προετοιμασία των Χριστουγέννων είναι επομένως η αίθουσα Παύλος ο 6ος που ανταποκρίνεται στην ανάγκη να υπάρχει η κατάλληλη απόσταση μεταξύ των συμμετεχόντων όσον αφορά την πρόληψη κατά του Covid.
Στα κηρύγματα προσκλήθηκαν Καρδινάλιοι, αρχιεπίσκοποι, επίσκοποι, αξιωματούχοι του Ποντιφικού Οίκου, υπάλληλοι της Ρωμαϊκής Κουρίας και του Βικαριάτου της Ρώμης, οι Γενικοί Ηγούμενοι των εκκλησιαστικών μοναχικών ταγμάτων και οι υπεύθυνοι του Ποντιφικού Παρεκκλησίου.
Το πρόγραμμα των κηρυγμάτων θα ξεκινήσει την Παρασκευή της πρώτης εβδομάδας της Παρουσίας, 4 Δεκεμβρίου, θα συνεχιστεί την Παρασκευή 11 τη δεύτερη εβδομάδα, και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, και θα αρχίζουν στις 9:00.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου