Από την Ανάληψη στην Πεντηκοστή

Από την Ανάληψη στην Πεντηκοστή

«Τώρα πηγαίνω σ΄Εκείνον  που με έστειλε και κανένας από εσάς δεν με ρωτά: Πού πηγαίνεις; Πράγματι, επειδή σας είπα όλα αυτά, η θλίψη έχει γεμίσει την καρδιά σας "- λέει το Ευαγγέλιο του Ιωάννη.
Αυτά τα λόγια, απεύθυνε ο Ιησούς στους Αποστόλους, ανακοινώνοντας την Ανάληψή του στον Ουρανό και προετοιμάζουν τον ερχομό του Αγίου Πνεύματος κατά την εορτή της Πεντηκοστής.
Ο Don Domenico Martino, ιερέας της Επισκοπής Tursi-Lagonegro(Basilicata), εξηγεί την έννοια και τη σχέση μεταξύ της Αναλήψεως και του Παρακλήτου, που υποσχέθηκε ο Ιησούς στους μαθητές του.

"Είναι καλό για σας να φύγω"

Ο Υιός του Θεού, ενσαρκωμένος εν Πνεύματι Αγίω πέθανε και αναστήθηκε. Τώρα ανεβαίνει στον ουρανό, επιστρέφοντας στην αγκαλιά του Πατέρα και φέρνει μαζί του τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Νικά το θάνατο για πάντα, που μπήκε  στην ιστορία μας από το κακό και την αμαρτία.
Το Ευαγγέλιο του Ιωάννη συνεχίζει: «Είναι καλό για σας να φύγω, γιατί αν δεν φύγω, ο Παρηγορητής  δεν θα έρθει σε σας, όταν όμως  φύγω, θα σας τον στείλω. Και όταν έρθει, θα πείσει τον κόσμο για την αμαρτία, όσο και για τη δικαιοσύνη και την κρίση. Όσο για την αμαρτία, επειδή δεν με πιστεύουν. Όσο για τη δικαιοσύνη, γιατί πηγαίνω στον Πατέρα και δεν θα με βλέπετε πλέον. Όσο για την κρίση, γιατί ο άρχοντας  αυτού του κόσμου έχει κριθεί ".

Πεντηκοστή: να είμαστε  μάρτυρες του Χριστού

Ο Ιησούς τελειώνει τη γήινη ζωή του και, κατά συνέπεια, μας αφήνει στη συντροφιά του Παρηγορητή. Το Άγιο Πνεύμα που ώθησε τους μαθητές να μαρτυρήσουν για το Χριστό, που είναι το φως και ο Σωτήρας του κόσμου, είναι ακόμα μαζί μας σήμερα και μας αναθέτει  την ίδια αποστολή, στη συνάντηση με τους αδελφούς. Και ήταν απαραίτητο ο Ιησούς να ανέβει στον ουρανό, διότι την Πεντηκοστή, ξεκίνησε η ώρα του Παρακλήτου και Παρηγορητή. Η επιθυμία και η επίκλησή του θα μας επιτρέψουν να ενεργήσουμε σύμφωνα με την πίστη και το ευαγγέλιο.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας.

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 Εορτή της Καθέδρας του Αποστόλου Πέτρου     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου