«Απαιτείται μία νομοθεσία για τους εσωτερικούς μετανάστες»

1

«Απαιτείται μία νομοθεσία για τους εσωτερικούς μετανάστες»

Προστατεύοντας όσους έχουν απομακρυνθεί από το σπίτι για να αναζητήσουν δουλειά, έγινε και πάλι επιστροφή στο «απαγορευτικό» σε αστικές περιοχές. Είναι η έκκληση των ινδικών Ιεραρχών, που αναζωογονεί τα δεινά των εργατών, πρωταγωνιστών, στην πανδημία, μιας πραγματικής εξόδου.
Επιτάχυνση και ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερο, μέσω ειδικής νομοθεσίας, της προστασίας των εσωτερικών μεταναστών εργαζομένων, μεταξύ των πρώτων και κύριων θυμάτων του Covid-19. Η Διάσκεψη των Ινδικών Επισκόπων (CBCI) το ρωτάει δυνατά, με τα λόγια του πατέρα Πάτερ Jaison Vadassery, γραμματέα της Επιτροπής Μεταναστών. Συγκεκριμένα, οι επίσκοποι ζητούν την αποτελεσματική εφαρμογή ενός κανονισμού του 1979 αφιερωμένου ακριβώς στους διακρατικούς διακινούμενους εργαζόμενους, υπενθυμίζοντας ότι πολλοί από αυτούς επιστρέφουν τώρα σε αστικές περιοχές, αφού είχαν τεθεί σε καραντίνα στα χωριά καταγωγής τους. Ο νόμος του 1979 εγγυάται, στην πραγματικότητα, τον κατώτατο μισθό, τις ώρες εργασίας και την υγεία των εργαζομένων, σύμφωνα με παραμέτρους που καθορίζει η κυβέρνηση, με σκοπό την ευθύνη και τη διαφάνεια. “Παρακολουθήσαμε τα δεινά των μεταναστών εργαζομένων κατά τη μαζική έξοδο που πραγματοποιήθηκε στο απαγορευτικό. Ενώ η χώρα πολεμούσε την πανδημία – εξηγεί ο πατέρας Vadassery, που ανέφερε ο οργανισμός Eglise d’Asie – Η κρίση της υγείας έχει επισημάνει την άμεση ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας αυτών των ανθρώπων, καθώς η έξοδος τους έχει γίνει μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση. “Πολλοί μετανάστες εργαζόμενοι” έπρεπε να περπατήσουν αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα, κατά μήκος των δρόμων και των σιδηροδρόμων, για να φτάσουν στις πολιτείες καταγωγής τους”.

Μια έξοδος που προκάλεσε θύματα
Και τα θύματα δεν μετριούνται: τον Μάιο, για παράδειγμα, στην περιοχή Aurangabad, στην πολιτεία Maharashtra, τουλάχιστον 16 μετανάστες σκοτώθηκαν κατά τη διέλευση ενός εμπορευματικού τρένου και άλλοι 100 πέθαναν σε τροχαία ατυχήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Απασχολούνται κυρίως σε εργοτάξια, εργοστάσια και κλιβάνους για το ψήσιμο τούβλων, και σε τομείς όπως οικιακές εργασίες, υφάσματα, μεταφορές και γεωργία. Οι μετανάστες εργαζόμενοι προέρχονται κυρίως από τις λιγότερο ανεπτυγμένες πολιτείες της Ινδίας, για παράδειγμα το Μπιχάρ , Chhattisgarh, Jharkhand, Odisha, Rajasthan και Uttar Pradesh. Στερούνται των θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως η στέγαση, η επισιτιστική βοήθεια, οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, η πρόσβαση στην εκπαίδευση και οι τραπεζικές υπηρεσίες, αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται σε επισφαλείς συνθήκες, χωρίς κοινωνική ασφάλιση ή νομική προστασία.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου