Απαγωγή ενός ιερέα στη Νιγηρία Η Εκκλησία ζητά την απελευθέρωσή του

Απαγωγή ενός ιερέα στη Νιγηρία. Η Εκκλησία ζητά την απελευθέρωσή του

Ακόμη ένας ιερέας στο στόχαστρο της βίας στη Νιγηρία. Πρόκειται για τον πατέρα John Bako Shekwolo, εφημέριο της εκκλησίας της Αγίας Θηρεσίας di Ankuwaο οποίος απήχθη από αγνώστους. Η Χριστιανική Ένωση της Νιγηρίας ζητά να απελευθερωθεί σώος.

Από τη Νιγηρία καταφθάνει μια άλλη δραματική είδηση η οποία σήμερα δημοσιεύθηκε από το Πρακτορείο Fides. Πρόκειται, για πολλοστή φορά, για μια απαγωγή ιερέα, του πατέρα John Bako Shekwoloο οποίος απήχθη στις 25 Μαρτίου από το σπίτι του στο χωριό Ankuwai, στην Kaduna, στο κεντρο-βόρειο τμήμα της χώρας. Η απαγωγή επιβεβαιώθηκε από ένα δελτίο τύπου υπογεγραμμένο από τον Γραμματέα της Αρχιεπισκοπής της Kaduna, τον Σεβασμιότατο Daniel J. Kyomm: «Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι ένας από τους ιερείς μας απήχθη από αγνώστους. Ζητάμε από τους πιστούς να προσεύχονται για την ταχεία απελευθέρωση του πατέρα Shekwolo – συνεχίζει το δελτίο – και απευθύνουμε έκκληση στη συνείδηση εκείνων που τον έχουν απαγάγει ώστε να τον απελευθερώσουν σώο». Από την πλευρά της η τοπική αστυνομία διαβεβαίωσε ότι κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια και ότι δεσμεύεται για την απελευθέρωση του πατέρα Shekwoloπου είναι ο εφημέριος της εκκλησίας Αγία Θηρεσία di Anjuwa.

Η Εκκλησία ενωμένη στην προσευχή απευθύνει επομένως, έκκληση προς τους απαγωγείς, να  μην βλάψουν τον ιερέα, ενώ σκληρά καταδικάζει το γεγονός και η Χριστιανική Ένωση της Νιγηρίας (CAN), ένωση των χριστιανών της χώρας. Ο πρόεδρος της CAN, ο αιδεσιμότατος John Joseph Hayab, γράφει: «Διαπιστώνουμε ότι οι απαγωγές στην πολιτεία Kaduna αποτελούν μια μεγάλη επιχείρηση και καλούμε τους απαγωγείς να απελευθερώσουν τον ιερέα το συντομότερο». «Είναι λυπηρό – υποστηρίζει ο αιδεσιμότατος – που το κράτος της Kaduna έχει γίνει κέντρο επιχειρήσεων για απαγωγές, με την κυβέρνηση να μην κάνει σχεδόν τίποτα για να το σταματήσει. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει αποτυχία διακυβέρνησης όσον αφορά στην ασφάλεια της ζωή και της περιουσίας.

Το κράτος και οι υπηρεσίες ασφαλείας πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας». Την περασμένη Κυριακή, κατά το Angelus, ο Πάπας προσευχήθηκε για τη Νιγηρία που πλήττεται από συνεχείς επιθέσεις της Boko Haram και ζήτησε την μεταστροφή των «σκληρών καρδιών».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου