Ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Βόρεια Μακεδονία τον Μάιο

Ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Βόρεια Μακεδονία τον Μάιο

Ο Πάπας Φραγκίσκος και  αντιπροσωπεία του Βατικανού αναμένεται να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στα Σκόπια στις 7 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Τα Σκόπια χαρακτήρισαν ιστορική την επίσκεψη του Ποντίφικα, όντας η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα ένας Πάπας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια,  ο Πάπας Φραγκίκος θα φτάσει στα Σκόπια στις 7 Μαΐου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ιβανό, τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, θρησκευτικούς ηγέτες. 

Επίσης, θα επισκεφθεί το σπίτι της Μητέρας Τερέζας στα Σκόπια ενώ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθεί και μια μαζική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων με το Βατικανό», δήλωσε ο γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Βίκτορ Ντιμόφσκι.

Με πληροφορίες από ΙΒΝΑ, ΜΙΑ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου