Αντιχριστιανική βία. Καταδίκη του μετριοπαθούς Ινδουισμού

Αντιχριστιανική βία. Καταδίκη του μετριοπαθούς Ινδουισμού


Οι δυσκολίες των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Ινδία συνεχίζονται, ειδικά της χριστιανικής, η οποία υπόκειται σε βιαιότητες από κινήματα φονταμενταλιστών ινδουιστών. Οι δράστες των βιαιοτήτων είναι εξτρεμιστικές φανατικών ομάδων και σχημάτων οι οποίοι προωθούν την ιδεολογία του ινδουισμού, που επιθυμεί να εξαλείψει από τον Ινδία τους πιστούς μη ινδουιστικών θρησκειών. Τα θύματα των επιθέσεων τα τελευταία χρόνια. είναι εκατοντάδες, τόσο μοναχών όσο και λαϊκών.

Η κατάσταση προκάλεσε την ισχυρή καταδίκη του μετριοπαθούς Ινδουισμού. Η μοναχή του ινδουισμού, Hamsananda Ghiri, αντιπρόεδρος της ιταλικής ινδουιστικής Ένωσης, υπεύθυνη για τον διαθρησκειακό διάλογο, στα μικρόφωνά μας, υπογράμμισε ότι «η καταπίεσηαπέχει πολύ από την ινδουιστική πίστη η οποία, από τη φύση της, κηρύττει τη «μη βία». «Ο κόσμος για εμάς είναι μια μεγάλη οικογένεια και όταν κάποιος κάνει κακό σε κάποιον συνάνθρωπό μας, αυτός δεν είναι πραγματικός Ινδουιστής».

Radio Vaticana

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου