ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στις προσεχείς Πανελλήνιες εξετάσεις

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ- ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

Αρ. Πρωτ.245/2020
Αρ. Φακ. 900/900Ζ

                                                            Τήνος 12/06/2020

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες
που θα λάβουν μέρος στις προσεχείς Πανελλήνιες εξετάσεις

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Σε λίγες ημέρες θα κληθείτε να αποδείξετε ότι επωφεληθήκατε από την δωδεκάχρονη εκπαίδευση και είστε έτοιμοι και έτοιμες να ανεβείτε και το τελευταίο σκαλοπάτι της παιδείας.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι προ των πυλών! Αυτές δεν πρέπει να σας φοβίζουν, αλλά αντίθετα να σας πλημμυρίζουν από μία βέβαιη ελπίδα, ότι θα έχετε  την ανάλογη επιτυχία  της σκληρής προετοιμασίας σας και θα πετύχετε αυτό που επιθυμείτε.

Μαζί με τους γονείς σας, τους καθηγητές και καθηγήτριές σας που σας συνοδεύουν σ’ αυτή την ελπιδοφόρα δοκιμασία, επιτρέψτε μου να είμαι κι εγώ μαζί τους και μαζί σας.

Εκείνοι θα σας δώσουν τις δικές τους συμβουλές, που θα είναι καρπός της αγάπης τους και της ζωηρής επιθυμίας τους να σας δουν σε λίγο καιρό να σκιρτάτε από χαρά για την επιτυχία που σας περιμένει.

Η δική μου συμβουλή καρπός της δικής μου αγάπης για τον κάθε ένα και την κάθε μια σας, είναι διαφορετική: Σας προτείνω,  ειδικά τις ημέρες αυτές, να ζητείστε μαζί με την ευχή  των γονέων σας για την καλή επιτυχία σας και την προσευχή  τους, που μαζί με τη δική σας και τη δική μας θα απευθυνθεί, με τις ικεσίες της Μεγαλόχαρης Παναγίας, προς το «Πατέρα των φώτων», ώστε το Πανάγιο Πνεύμα που  την περασμένη Κυριακή κατήλθε  σ’  όλη την Εκκλησία, να σας φωτίσει. Να σας δώσει το δώρο της σοφίας και της γνώσης, ώστε  ήρεμοι και γαλήνιοι να αποδώσετε τα μέγιστα της προετοιμασίας σας.

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους σας

Με πατρική αγάπη

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου