ΜΗΝΥΜΑ για τη γιορτή της μητέρας

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ
ΧΙΟΥ-ΛΕΣΒΟΥ-ΣΑΜΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ
για τη γιορτή της μητέρας

Αγαπητές μητέρες, 

Πως  να μη στρέψουμε την προσοχή μας και την προσευχή μας προς όλες εσάς που σήμερα γιορτάζετε  τη μητρότητά σας και μαζί σας γιορτάζει ουρανός και γη.
Στρέφουμε λοιπόν πρώτα  το νου και την καρδιά μας προς την κοινή Μητέρα όλων των Ανθρώπων, τη Αειπάρθενο Θεοτόκο Μαρία, και της ζητούμε να ικετεύει τον Παντοδύναμο Υιό της και Θεό της για όλες εσάς τις μητέρες της γης:
τις ευτυχισμένες, τις δυστυχισμένες, τις ελεύθερες και τις σκλαβωμένες, τις πονεμένες και τις σταυρωμένες , τις ξεριζωμένες και τις εγκαταλειμμένες,
τις πνευματικές μητέρες  που  αγκαλιάζετε και φροντίζετε, ως παιδιά σας, όλα τα παιδιά της γης και ιδιαίτερα εκείνα που δεν γνώρισαν τη δική τους φυσική μητέρα, και ζητώ για όλες εσάς την ευλογία του Ενός και Τριαδικού Θεού.
Σίγουρα δεν αρκούν  όλα τα ρόδα και τριαντάφυλλα της γης για να ετοιμάσουμε την κατάλληλη ανθοδέσμη  της ευγνωμοσύνης μας.

Γι’ αυτό σήμερα επιλέγουμε μια άλλη ανθοδέσμη,  αρωματισμένη με τη χάρη του Θεού, που είναι η θερμή προσευχή μας. Είναι μια ανθοδέσμη με μόνο ροδοπέταλα και χωρίς αγκάθια. Αυτή προσφέρουμε πρώτα  στην Μητέρα των μητέρων Παναγία και έπειτα σε όλες εσάς, ευχόμενοι  πνευματική και σωματική υγεία και χρόνια σας πολλά.

Τήνος 10/5/2020

Με ευγνωμοσύνη σε όλες τις μητέρες της γης

+Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου