ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – Προς Τα Σωματεία και τους Συλλόγους των ΑΜΕΑ Αιγαίου

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος
Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου-Χίου-Λέσβου –Σάμου

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

Τα Σωματεία και τους Συλλόγους των ΑΜΕΑ Αιγαίου

 

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές,

Συμμετέχω σήμερα στην ημέρα την αφιερωμένη σε σας και θέλω να σας βεβαιώσω πως είμαι πάντα κοντά σας με την προσευχή μου τη  σκέψη μου και με όποιο άλλο μέσο διαθέτω.

Εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουμε, ότι είμαστε μεταξύ μας αδέλφια και η αγάπη του ενός προς τον άλλο δεν εξαρτάται από τις κινητικές ή τις διανοητικές του ικανότητες και τα φυσικά προσόντα του, αλλά από το γεγονός πως όλοι είμαστε πλάσματα του Θεού  που πλαστήκαμε κατ’ εικόνα και ομοίωση του.

Η κατ’ εικόνα του Θεού δημιουργία μας δεν αφορά στο υλικό και φθαρτό σώμα μας, αλλά στην αθάνατη ψυχή μας που είναι η πνοή του Θεού. Είναι αυτή  που δίνει ζωή στην ύλη και μας καθιστά λογικά όντα, τα οποία τα χαρακτηρίζει μια ευαίσθητη καρδιά που ξέρει μόνο ν’ αγαπά.

Σας συγχαίρω για τις όμορφες πρωτοβουλίες σας και σας ζητώ συγνώμη, αν η συμπεριφορά μας απέναντι σας δεν  είναι αυτή που θα επιθυμούσατε, διότι το δικαίωμα μας.

Με πολλή αγάπη

+Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου