Προσευχή για την 50η επέτειο της ιερατικής χειροτονίας του Πάπα

Προσευχή για την 50η επέτειο της ιερατικής χειροτονίας του Πάπα

Στις 13 Δεκεμβρίου είναι η επέτειος, η οποία θα μνημονευτεί σε όλες τις Θείες Λειτουργίας που θα τελεστούν αύριο, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου. Το κείμενο της προσευχής των πιστών που θα απαγγελθεί αύριο κατά τη διάρ-κεια όλων των θείων λειτουργιών. Η επιστολή του καρδιναλίου Βικάριου Angelo De Donatis για την περίσταση: Ευχαριστούμε τον Κύριο για αυτά τα 50 χρόνια διακονίας, εκ των οποίων τα 27 αφορούν επισκοπική διακονία».

«Για τον Πάπα Φραγκίσκο που στις 13 Δεκεμβρίου γιορτάζει την πεντηκοστή επέτειό του από την ιερατική χειροτονία του: Ο Κύριος που τον κάλεσε να γίνει διαχειριστής των Ιερών Μυστηρίων και επίσκοπος της Ρώμης να τον καθοδηγεί και να τον στηρίζει με τη χάρη του Πνεύματός τους και να του δίνει την παρηγοριά που προέρχεται από την προσευχή ολόκληρης της Εκκλησίας. Ας προσευχηθούμε». Αυτό είναι το κείμενο προσευχής των πιστών που αύριο, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, θα απαγγελθεί κατά τη διάρκεια όλων των Θείων Λειτουργιών σε όλες τις εκκλησίες της επισκοπικής διοίκησης της Ρώμης, με την ευκαιρία της 50ης επετείου από την ιερατική χειροτονία του Πάπα Φραγκίσκου. Ο Jorge Mario Bergoglio πράγματι, είχε λάβει την χειροτονία του πρεσβύτερου στις 13 Δεκεμβρίου 1969 με την επίθεση των χεριών από τον Αρχιεπίσκοπο της Córdoba, Ramón José Castellano.

Η επιστολή του καρδιναλίου De Donatis
Την πρόθεση της προσευχής έκανε γνωστή ο καρδινάλιος Angelo De Donatis, Βικάνριος του Πάπα για την επισκοπική διοίκηση της Ρώμης, με μια επιστολή που έγραψε ενόψει αυτής της σημαντικής επετείου. «Ευχαριστούμε τον Κύριο γι αυτά τα 50 χρόνια διακονίας, εκ των οποίων τα 27 αφορούν επισκοπική διακονία», αναφέρει ο καρδινάλιος. Επομένως, συνεχίζει, απευθυνόμενος προς τους ιερείς, τους διακόνους, τους μοναχούς, τις μοναχές και προς τους πιστούς της επισκοπικής διοίκησης: « Όλοι μας έχουμε κατά νου και μέσα στην καρδιά μας την εικόνα της 13ης Μαρτίου 2013, όταν παρουσιάστηκε στον κόσμο ο Πάπας και ζήτησε για πρώτη φορά να προσεύχονται γι αυτόν. Ας θυμηθούμε εκείνη την ξαφνική σιωπή, καθώς κοιτάζοντας την πόλη μας, έσκυψε για να λάβει την ευλογία από τον Ουρανό μέσω της μεσολάβησης του λαού του Θεού: μια σιωπή, μια κίνηση, μια ομόφωνη προσευχή, ισχυρή, “οικογενειακή”». Ο καρδινάλιος De Donatis υπενθυμίζει επίσης πως αυτό το αίτημα για προσευχή συνεχίζει σταθερά να υφίσταται κατά τις ομιλίες του Αγίου Πατέρα. «“Σας παρακαλώ, μην ξεχνάτε να προσεύχεστε για μένα”. Αυτά είναι τα τελευταία λόγια που ακούγονται κάθε Κυριακή, από το παράθυρο του Angelus, σε κάθε συνάντηση, κάθε στιγμή». Έτσι, ολόκληρη η επισκοπική κοινότητα της Ρώμης συγκεντρώνεται γύρω από τον επίσκοπό της και προσεύχεται γι αυτόν.

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα του Ηγουμένου των Ιησουιτών Pierre Salembier τ.Ι.

Σεβασμιότατε, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι, Καθώς συγκεντρωθήκατε για να τελέσετε ένα μνημόσυνο στη μνήμη των Ιησουιτών συντρόφων μας, των πατέρων Δημήτρη Δαλέζιου, Μιχάλη Ρούσσου και