Αναμένοντας τον εφημέριο για την Τέλεση της Ευχαριστίας

Αναμένοντας τον εφημέριο για την Τέλεση της Ευχαριστίας

Στις 25 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα των Χριστουγέννων, στις 11.30 το πρωί, έφθασε στην ενορία μας ο εφημέριος μας π. Ριχάρδος Ταρασκέβιτς, προερχόμενος από την Μύκονο, όπου την παραμονή είχε τελέσει  την αγρυπνία και την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων,  στην ενορία της Μυκόνου.

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξαν αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων με αποτέλεσμα, μόλις έφτασε, περίπου στις 12, τέλεσε αμέσως την Θεία Λειτουργία στην ενορία μας. Μαζί του συλλειτούργησε και ο ιεροδιάκονος της Επισκοπής Χίου π. Μάριος Φώσκολος.  Οι πιστοί, ενορίτες και πρόσφυγες, παρά την καθυστέρηση, ανέμεναν υπομονετικά τον εφημέριό τους  με μεγάλη προσμονή.

Πιστοί ανέγνωσαν τα βιβλικά κείμενα στα Γαλλικά ενώ η ομιλία που ακολούθησε μετά από αυτά, ακούστηκε τόσο στη Γαλλική όσο και στην Ελληνική γλώσσα. Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε στα Γαλλικά, Αγγλικά και Ελληνικά. Με την πολύτιμη βοήθεια της αδελφής Μαρίας έγιναν όλες οι μεταφράσεις όπου και όταν χρειάζονταν. Η χορωδία αποτελούμενη από καθολικούς πρόσφυγες έδωσε  άλλο τόνο στην ιεροτελεστία,  αφού με  την γλυκιά τους φωνή πλαισίωσαν όλα τα μέρη της Θείας Λειτουργίας με ύμνους της περιόδου.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε γεύμα στους πρόσφυγες, προσφορά της Caritasτης Πολωνικής Επισκοπής KolobrzegKoszalinΗ ενορία ευχαριστεί την Caritas της Πολωνικής Επισκοπής KolobrzegKoszalin για την δωρεά που έκανε, δίνοντας μας την ευκαιρία με  την σειρά μας και εμείς να παραθέσουμε αυτό το γεύμα.

Μετά από το γεύμα δόθηκαν στους παρόντες και σε όσους ήρθαν μετά,κουβέρτες. Οι κουβέρτες αυτές, ήταν δωρεά και απεστάλησαν από την Πολωνία από την  Caritasτης Αρχιεπισκοπής StettinoKamien, την οποία την ευχαριστούμε θερμά τόσο για αυτήν την αποστολή αλλά και για την συνεχή στήριξη της.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις αδελφές του Ελέους που εδρεύουν στην Σύρο, την αδελφή Μαρία και την αδελφή Μαρία Ζωζεφίνα, οι οποίες μη υπολογίζοντας την ταλαιπωρία του ταξιδιού, ήρθαν να μας βοηθήσουν και να εμψυχώσουν τόσο τους πρόσφυγες όσο και την ενορία μας. Αλλά και την ηγουμένη της κοινότητας της Σύρου αδελφή Άννα η οποία πάντα δίνει την άδεια να έρθουν στην Σάμο και να βοηθήσουν την ενορία μας.

Δ. Μ. Φ.

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου