Ανακοινωθέν της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Καθολικές Εκκλησίες της Ανατολής

Ανακοινωθέν της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Καθολικές Εκκλησίες της Ανατολής

Η Ρωμαϊκή Σύνοδος για τις Καθολικές Ανατολικές Εκκλησίες ενημερώνει ότι ο Πρόεδρος της, Καρδινάλιος Leonardo Sandri θα επισκεφθεί την Ελλάδα από τη Δευτέρα 11 μέχρι και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019/

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται , σε συντονισμό  της τοπικής Ποντιφικής Αντιπροσωπείας  και μετά από πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, της οποίας οι Εκκλησιαστικές επαρχίες τόσο ρωμαϊκού τυπικού όσο και ανατολικών τυπικών υπάγονται στην αρμοδιότητα αυτής της Ρωμαϊκής Συνόδου.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπει μία ημέρα εργασιών με την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος στην Αθήνα, στην Ιερά Μονή των Καπουκίνων Πατέρων, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος θα γίνει δεκτός, μέσα στο πρωινό, από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και των Υπουργό Εξωτερικών  της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το απόγευμα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου της Αρχιεπισκοπής των Καθολικών Αθηνών  θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Ιερείς, Μοναχούς και Μοναχές και θα τελεστεί πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο με όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και του Ιερού Κλήρου των Αθηνών.

Την Πέμπτη 14, το πρωινό θα είναι αφιερωμένο την Εξαρχία Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος , με επίσκεψη στο Ίδρυμα «Παμμακάριστος» που ασχολείται με κοινωνικό έργο για τα παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα και τις ποιμαντικές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας και τέλος θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Ιερό Κλήρο.

Το απόγευμα επισκεφθεί την Εξαρχία των Αρμενίων Καθολικών στην Αθήνα, όπου ο Καρδινάλιος  Sandri εκτός από τους ενορίτες θα συναντήσει και τους συρίους πρόσφυγες  που φιλοξενούνται στους χώρους της Εξαρχίας με τους οποίους και θα δειπνήσει.

Την Παρασκευή 15, θα αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς για τη Σύρο που είναι η έδρα μιας από τις άλλες εκκλησιαστικές επαρχίες, προβλέπεται  η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης και συνάντηση με την εκκλησιαστική κοινότητα.

Το Σάββατο 16 και Κυριακή 17, ο τελευταίος σταθμός  στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος θα επισκεφθεί τις αδελφές ιεραποστόλους της Αγίας Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας  και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αποστολικού Βικαριάτου της Θεσσαλονίκης πριν επιστρέψει στη Ρώμη με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα.

Σε όλους ο Καρδινάλιος  θα μεταφέρει  το θερμό χαιρετισμό του Αγίου Πατέρα  του Πάπα Φραγκίσκου, πλήρη συμμετοχής στον αγώνα της  Ελλάδος για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών, χορηγώντας την Αποστολική ευλογία ως δείγμα αγάπης και εγγύτητας .

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 21 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΔ’ Κυριακή του Πάσχα, 21 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 5ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου