ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥ LEONARDOS ANDRI ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΙΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥ LEONARDOS ANDRI ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΙΕ

Σήμερα το πρωί, Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, άρχισαν οι εργασίες της φθινοπωρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή των Σεβαστών Καπουκίνων Πατέρων στους Αγίους Αναργύρους της Αττικής.

Οι Ιεράρχες υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Ανατολικές Εκκλησίες , Eεκλαμπρότατο Kαρδινάλιο κ. Leonardo SANDRI, ο οποίος συνοδευόταν από τον προσωπικό του Γραμματέα, Πανοσιολογιότατο π. Φλάβιο.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο Σεβασμιότατος Πρόεδρος της π. Σεβαστιανός, Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών, καλωσόρισε στην Ελλάδα και στην ιερά Σύνοδο τον Εκλαμπρότατο, ο οποίος στη συνέχεια  με θερμά λόγια ευχαρίστησε τους Ιεράρχες για την πρόσκληση και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται  στην Ελλάδα.

Η συνάντηση – συνεργασία του Καρδιναλίου με την Ιερά Σύνοδο θα γίνει τόσο κατά την πρωινή όσο και την απογευματινή Συνεδρία. Οι Ιεράρχες θα παρουσιάσουν πέντε εισηγήσεις που καλύπτον τους κυριότερους τομείς της ζωής της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα. Μετά από κάθε εισήγηση θα ακολουθεί διάλογος ώστε να το δοθεί μια καλύτερη εικόνα της ζωής και της αποστολής της τοπικής μας Εκκλησίας στην Ελλάδα

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου