Βραδιά Αναστάσεως στη Νάξο

<< Αν η θάλασσα δεν σταμάτησε το Μωυσή ούτε ο Γολιάθ το Δαυίδ ούτε ο θάνατος το Χριστό τότε τίποτα δε θα μπορέσει να σταματήσει το σχέδιο του θεού στη ζωή σου >>.

Με αυτή τη φράση απευθύνθηκε ο εφημέριος στο πλήθος των ευλαβών πιστών που κατέκλυσαν το Μητροπολιτικό ναό την Κυριακη του Πάσχα.

Τονίζοντας εν συνεχεία ότι εμείς οι χριστιανοί δεν έχουμε ένα θεό είδωλο η έναν Θεό άγαλμα , αλλά αντιθέτως έχομε την ευλογία να πιστεύουμε σε ένα Θεό ζωντανό << ο οποίος ζει και βασιλεύει εις τους αιώνας των αιώνων >> ο οποίος μας βλέπει μας ακούει , και μας παρακολουθεί και σαν κάλος πατέρας επιφυλάσσει για τον καθένα από μια ξεχωριστή θέση και ενεργή συμμετοχή στο σωτήριο σχέδιο Του.

Αρκεί βέβαια να επιδείξουμε απολυτή εμπιστοσύνη σ αυτόν , και να συνειδητοποιήσουμε ταυτόχρονα ότι κρατάμε στα χεριά μας ένα ανεκτίμητο θησαυρό που είναι η πίστη

Μόνο όταν αξιοποιήσουμε το θησαυρό αυτόν στο μέγιστο βαθμό θα είμαστε σε θέση να κάνουμε θαύματα όπως οι μαθητές Του.

Αυτοί στους οποίους εμφανίστηκε ο αναστημένος και ζωντανός Ιησούς και κατάλαβαν ότι ο Μεσσίας έπρεπε να πάθει για να μπει στη δόξα, και ότι ενώ ο θάνατος Του είναι το τίμημα της ζωής μας ταυτόχρονα η Ανάσταση Του μας αποκατέστησε στην αιωνία ζωή και μας εξασφάλισε τη συμμετοχή μας με αγαλλίαση ψυχής στις εορτές εκείνες που τελούνταν με αιώνια ευφροσύνη.

Αλώστε τίποτα δεν μπορεί να επισκιάσει το χαρμόσυνο μήνυμα που φέρνει στον άνθρωπο η εορτή της αναστάσεως του Κυρίου αφού κάθε Μεγάλη Παρασκευή ακολουθείται από το φως του Πάσχα, και ο θάνατος ο ίδιος σπορά μιας νέας ζωής.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Κείμενο Φανή Δάσκου 

 [module-725]

Φωτογραφίες Ρεμούνδος Ιερώνυμος

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ακούγοντας σήμερα την ευαγγελική περικοπή διερωτάται κανείς αν είναι δυνατόν να έχουν βγει από το στόμα του Κυρίου

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου