Ακυρώνουμε το ταξίδι του γάμου μας για να βοηθήσουμε τους σεισμόπληκτους

Ακυρώνουμε το ταξίδι του γάμου μας για να βοηθήσουμε τους σεισμόπληκτους

Ο Κάρολος και η Αλεξάνδρα ζουν στην Senigallia και παντρεύτηκαν στις 29 Οκτωβρίου αυτού του έτους: Την άλλη μέρα ματαίωσαν το ταξίδι του γάμου τους και πήγαν ως εθελοντές στον Ερυθρό Σταυρό, για να βοηθήσουν τις χιλιάδες σεισμοπαθείς.

Ούτε καιρό για να ολοκληρώσουν τις γιορταστικές εκδηλώσεις του γάμου τους με τους συγγενείς και φίλους τους δεν έχασαν και οι δύο νεόνυμφοι ένοιωσαν το ταρακούνημα του πιο δυνατού σεισμού  των 36 τελευταίων αυτών καιρών που με όλη τη σημασία της λέξης έδωσε  ένα «δυνατό κτύπημα της χάρης»  σε πολλές ερειπωμένες κοινότητες των Απεννίνων.

Πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν; Αντί να οργανώσουν το ταξίδι του γάμου τους, οι δύο ντύθηκαν τη φόρμα του ερυθρού σταυρού  και αναχώρησαν για το Camerino, μία πόλη η οποία πλήγηκε περισσότερο και έχει χιλιάδες άστεγους.

“Έπρεπε να κάνουμε κάτι για τις πληγείσες από το σεισμό πόλεις. Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν μπομπονιέρες αλληλεγγύης, εμείς προτιμήσαμε  να μετατρέψουμε το ταξίδι του γάμου μας σε ταξίδι αλληλεγγύης”, διηγούνται οι δύο που εργάζονται τώρα στον τομέα της υποδοχής που έχει οργανώσει η Κρατική Προστασία. “Την πρώτη ημέρα του γάμου μας είχαμε ενταχθεί, ως εθελοντές, στην τοπική Ομάδα και μετά από το προσκλητήριο για βοήθεια σε προσωπικό στους τόπους των μεγαλύτερων σεισμών, δώσαμε τη διαθεσιμότητα μας. Φθάσαμε την Τετάρτη το πρωί 2 Νοεμβρίου και θα μείνουμε εδώ για μία εβδομάδα”.

Ο Κάρολος και η Αλεξάνδρα ασχολούνται στην κουζίνα  και βοηθούν στην προετοιμασία τουλάχιστο 1500 μερίδων φαγητού για τους άστεγους και προπάντων για τους φοιτητές που είναι πάρα πολλοί στην περιοχή των σεισμών.

Η ιστορία αυτών των δύο νεονύμφων είναι συμβολική, αλλά δεν είναι η μοναδική: υπάρχουν δεκάδες εθελοντές που μέσω του Ερυθρού Σταυρού, της Κρατικής Προστασίας και των Εθελοντικών Ομάδων διαθέτουν μέρος του καιρού τους για να στηρίξουν και να βοηθήσουν τους κατοίκους που πλήγηκαν περισσότερο από τους σεισμούς και παραμένουν  άστεγοι.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου