ΑΙΓΥΠΤΟΣ : ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΛΑΤΙΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

1

ΑΙΓΥΠΤΟΣ : ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΛΑΤΙΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Η Αίγυπτος έχει σημαντική παρουσία, αναλογικά, χριστιανικού πληθυσμού.
Οι περισσότεροι ανήκουν στο (Ανατολικό) Κοπτικό Πατριαρχείο, πολύ λιγότεροι στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο . Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στο Καθολικό Κοπτικό Πατριαρχείο των 200.000 πιστών, Η επισκοπική χειροτονία του μοναδικού Λατίνου Ιεράρχη, του Αποστολικού Βικαρίου Αλεξανδρείας, την 31/10, είναι ευκαιρία να μάθουμε και για τους 70.000 περίπου “ ρωμαιοκαθολικούς ” πιστούς της χώρας, οι οποίοι υπάγονται στο Αποστολικό Βικαριάτο. ΟΙ πιστοί, ευρωπαϊκής προέλευσης ή πρόσφυγες από άλλες αφρικανικές χώρες, θα έχουν ως νέο Αποστολικό Βικάριο τον κομπoνιανό ιερομόναχο Claudio Lurati.
O νέος, Ιεράρχης γεννήθηκε το 1962 στην Ιταλία και σπούδασε θεολογία στην Κένυα. Επέστρεψε για 5 χρόνια στη χώρα του (Βερόνα) και στη συνέχεια γύρισε στην Αφρική, όπου το τάγμα του έχει μεγάλη παρουσία. Μόλις ΄1 χρόνο έμεινε στο Σουδάν αλλά για τα επόμενα δώδεκα (1995-2007) εργάστηκε στην Αίγυπτο, ως Επαρχιακός του Τάγματος και ως Επισκοπικός Βικάριος για τους Αφρικανούς καθολικούς. Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με την υποδοχή των προσφύγων από το Σουδάν.
Στα 45 του επέστρεψε στην Ιταλία, όπου ανέλαβε Γενικός Οικονόμος στο Ηγουμενείο των Κομπονιανών στη Ρώμη. Τα χρόνια περνούσαν αλλά επιθυμούσε την επιστροφή του στην αγαπημένη του Αφρική. Η νέα του θέση θα τον φέρει ξανά σε επαφή με αγαπημένα πρόσωπα και σοβαρά ποιμαντικά καθήκοντα. Η χειροτονία θα γίνει στην Εκκλησία Αγίου Ιωσήφ, των Φραγκισκανών, στο Κάιρο, προεξάρχοντος του Καρδιναλίου Leonardo Sandri, Προέδρου της Συνόδου για τις Ανατολικές Εκκλησίες.

Στοιχεία και φωτογραφία από il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου