Αγρυπνία, υπηρεσία, δωρεά

Αγρυπνία, υπηρεσία, δωρεά

Ο Πάπας Φραγκίσκος επικέντρωσε την ομιλία του κατά τη Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Μάρθας την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου σε τρεις λέξεις: αγρυπνία, υπηρεσία, δωρεά.

Αυτές οι τρεις αρετές χρησιμοποιούνται για να καταστήσουν καθαρό το Ναό του Θεού, εξήγησε ο Άγιος Πατέρας  ερμηνεύοντας τα δύο αναγνώσματα, το ένα από το Βιβλίο των Μακκαβαίων και το άλλο από το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο. Ο Πάπας Φραγκίσκος  κάλεσε τους πιστούς να εξετάσουν  τη συνείδηση τους που είναι «ο πιο σημαντικός Ναός του Θεού»".

Να ακούμε το Άγιο Πνεύμα, να αγρυπνούμε, να είμαστε προσεκτικοί  στα αισθήματα  και τις ιδέες μας,  είναι οι προτροπές του Ποντίφικα.  Υπηρετώντας  τον πλησίον  μιμούμαστε το Χριστό. Ο Πάπας Φραγκίσκος  υπογράμμισε ότι ο Θεός  μας έσωσε  δωρεάν και επομένως  οι υπηρεσίες των Εκκλησιών μας πρέπει να προσφέρονται δωρεάν.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου