ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ ΤΟ «ΕΚ ΘΕΟΥ ΑΡΧΕΣΘΑΙ»

               Το Κολέγιο σήμερα                                                 Το Παρεκκλήσιο σήμερα!

ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ ΤΟ «ΕΚ ΘΕΟΥ ΑΡΧΕΣΘΑΙ»


Η φράση αυτή των αρχαίων προγόνων μας είναι σαφής. Φαίνεται όμως ότι ξεχάστηκε γρήγορα από τους απογόνους τους και ιδιαίτερα  από την τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού της Χίου.

Το Μοναχικό Τάγμα τν Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της εμφανίσεως, πώλησαν στη Χίο το ιστορικό τους Κολλέγιο με μια λαμπρή ιστορία στην  Νομαρχία  Χίου. Στο συμβόλαιο αγοροπωλησίας προβλέπεται η ταυτόχρονη επισκευή Κολεγίου και Παρεκκλησίου μαζί με το Κολέγιο θα επισκευαστεί και τα παρακείμενο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ, το οποίο θα είναι στην υπηρεσία της τοπικής Καθολικής Επισκοπής.

Το Σάββατο η κατάσταση του Κολεγίου και του Παρεκκλησίου είναι αυτή που απεικονίζεται στις φωτογραφίες.

Είναι μια ντροπή για την τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού, μια μεγάλη προσβολή για το λαό της Χίου, το Μοναχικό Τάγμα των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ και την Καθολική Επισκοπή Χίου.

Έχουν γίνει πολλές επιστολές προς την τοπική αυτοδιοίκηση  δευτέρου Βαθμού της Χίου, παραστάσεις στους αρμόδιους, αλλά δυστυχώς μέχρις αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν έχουμε εισακουστεί αλλά και έχουμε αγνοηθεί.

Κάνουμε μια ύστατη έκκληση προς την  τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου Βαθμού της Χίου να προχωρήσει    άμεσα στην αποκατάσταση του Παρεκκλησίου. Αφού αγνόησε το αρχαίον «από Θεού άρχεστε» ας θυμηθεί τουλάχιστον το νεότερο  «δι’  ευχών  των Αγίων Πατέρων ημών»

Το εσωτερικό του Παρεκκλησίου

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου