ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ ΤΟ «ΕΚ ΘΕΟΥ ΑΡΧΕΣΘΑΙ»

               Το Κολέγιο σήμερα                                                 Το Παρεκκλήσιο σήμερα!

ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ ΤΟ «ΕΚ ΘΕΟΥ ΑΡΧΕΣΘΑΙ»


Η φράση αυτή των αρχαίων προγόνων μας είναι σαφής. Φαίνεται όμως ότι ξεχάστηκε γρήγορα από τους απογόνους τους και ιδιαίτερα  από την τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού της Χίου.

Το Μοναχικό Τάγμα τν Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της εμφανίσεως, πώλησαν στη Χίο το ιστορικό τους Κολλέγιο με μια λαμπρή ιστορία στην  Νομαρχία  Χίου. Στο συμβόλαιο αγοροπωλησίας προβλέπεται η ταυτόχρονη επισκευή Κολεγίου και Παρεκκλησίου μαζί με το Κολέγιο θα επισκευαστεί και τα παρακείμενο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ, το οποίο θα είναι στην υπηρεσία της τοπικής Καθολικής Επισκοπής.

Το Σάββατο η κατάσταση του Κολεγίου και του Παρεκκλησίου είναι αυτή που απεικονίζεται στις φωτογραφίες.

Είναι μια ντροπή για την τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού, μια μεγάλη προσβολή για το λαό της Χίου, το Μοναχικό Τάγμα των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ και την Καθολική Επισκοπή Χίου.

Έχουν γίνει πολλές επιστολές προς την τοπική αυτοδιοίκηση  δευτέρου Βαθμού της Χίου, παραστάσεις στους αρμόδιους, αλλά δυστυχώς μέχρις αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν έχουμε εισακουστεί αλλά και έχουμε αγνοηθεί.

Κάνουμε μια ύστατη έκκληση προς την  τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου Βαθμού της Χίου να προχωρήσει    άμεσα στην αποκατάσταση του Παρεκκλησίου. Αφού αγνόησε το αρχαίον «από Θεού άρχεστε» ας θυμηθεί τουλάχιστον το νεότερο  «δι’  ευχών  των Αγίων Πατέρων ημών»

Το εσωτερικό του Παρεκκλησίου

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου