“ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ”

“ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ”


Αυτά τα λόγια ο Κύριος δεν τα είπε για κάποιους ανθρώπους, αλλά σε όλους τους μαθητές του. Δηλώνουν την άπειρη αγάπη του Ιησού, ο οποίος εκμηδένισε τον εαυτόν του, πήρε δούλου  μορφή και έγινε υπάκουος  μέχρι θανάτου (Φιλιπ. 2). Ταύτισε τον εαυτόν του με του μικρούς τους ταπεινούς, τους ασθενείς , τους φυλακισμένους , τους πρόσφυγες και με κάθε άνθρωπο που ο συνάνθρωπος τον αποφεύγει.

Ο Αρχιεπίσκοπος, π. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον π. Ριχάρδο, τον π. Λέοντα και το μέλος της Κάριτας Χίου κα Σελέστ, επισκέφθηκαν τις δικαστικές φυλακές τη Χίου.

Συναντήθηκαν με κυκλαδίτες κρατούμενους και με Καθολικούς από άλλες χώρες.

Κάθε φορά που πραγματοποιούμε αυτή την επίσκεψη στις δικαστικές φυλακές της Χίου, μας δίνεται η ευκαιρία να αντιληφθούμε πόσο σ’ αυτές τις φυλακές ο ευγενέστατος και μειλίχιος Διευθυντής με όλο το προσωπικό και ο γαλήνιος Διοικητής της Φρουράς με όλους τους φρουρούς δεν ασκούν ένα απλό επάγγελμα αλλά μία συνειδητή αποστολή.

Διαπιστώνουμε μία συμπεριφορά όχι απλώς ανθρώπινη αλλά και χριστιανική. Η φροντίδα, το ενδιαφέρον και η ίση μεταχείριση προς  όλους τους κρατουμένους συμβάλει στη δημιουργία ενός κλίματος που μακάρι να υπάρχει και σε άλλες φυλακές.

Το καλό είναι ότι όλοι οι κρατούμενοι αναγνωρίζουν αυτή την καλοσύνη των υπευθύνων των δικαστικών φυλακών της Χίου, γι’ αυτό και υπακούνε πρόθυμα στις οδηγίες τους, αποφεύγοντας κάθε τι που θα έδειχνε αγνωμοσύνη.

+Ν  

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου