“ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ”

“ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ”


Αυτά τα λόγια ο Κύριος δεν τα είπε για κάποιους ανθρώπους, αλλά σε όλους τους μαθητές του. Δηλώνουν την άπειρη αγάπη του Ιησού, ο οποίος εκμηδένισε τον εαυτόν του, πήρε δούλου  μορφή και έγινε υπάκουος  μέχρι θανάτου (Φιλιπ. 2). Ταύτισε τον εαυτόν του με του μικρούς τους ταπεινούς, τους ασθενείς , τους φυλακισμένους , τους πρόσφυγες και με κάθε άνθρωπο που ο συνάνθρωπος τον αποφεύγει.

Ο Αρχιεπίσκοπος, π. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον π. Ριχάρδο, τον π. Λέοντα και το μέλος της Κάριτας Χίου κα Σελέστ, επισκέφθηκαν τις δικαστικές φυλακές τη Χίου.

Συναντήθηκαν με κυκλαδίτες κρατούμενους και με Καθολικούς από άλλες χώρες.

Κάθε φορά που πραγματοποιούμε αυτή την επίσκεψη στις δικαστικές φυλακές της Χίου, μας δίνεται η ευκαιρία να αντιληφθούμε πόσο σ’ αυτές τις φυλακές ο ευγενέστατος και μειλίχιος Διευθυντής με όλο το προσωπικό και ο γαλήνιος Διοικητής της Φρουράς με όλους τους φρουρούς δεν ασκούν ένα απλό επάγγελμα αλλά μία συνειδητή αποστολή.

Διαπιστώνουμε μία συμπεριφορά όχι απλώς ανθρώπινη αλλά και χριστιανική. Η φροντίδα, το ενδιαφέρον και η ίση μεταχείριση προς  όλους τους κρατουμένους συμβάλει στη δημιουργία ενός κλίματος που μακάρι να υπάρχει και σε άλλες φυλακές.

Το καλό είναι ότι όλοι οι κρατούμενοι αναγνωρίζουν αυτή την καλοσύνη των υπευθύνων των δικαστικών φυλακών της Χίου, γι’ αυτό και υπακούνε πρόθυμα στις οδηγίες τους, αποφεύγοντας κάθε τι που θα έδειχνε αγνωμοσύνη.

+Ν  

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου