Αγίου Βλασίου στη Νάξο

Αγίου Βλασίου στη Νάξο
Στις 5 το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό στη Νάξο τη Θεία Λειτουργία προς τιμή του Αγίου Βλασίου, επισκόπου και μάρτυρα. Μαζί του συλλειτούργησε και ο π. Μανώλης Ρεμούνδος, ενώ ο εφημέριος π. Γεώργιος  Παλαμάρης πήγε στην Πάρο για να τελέσει εκεί τη Θεία Λειτουργία.

Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου μίλησε στους παρόντες και αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Βλασίου, Επισκόπου και μάρτυρα, αλλά και στην παράδοση που υπάρχει κατά την εορτή του να ευλογούνται και να αγιάζονται δύο κεριά και με αυτά να ευλογείται ο λάρυγγας των  πιστών με την πίστη ότι θα απαλλαγεί από κάθε ασθένεια του λάρυγγα και από κάθε κακό, αν με τις ικεσίες του Αγίου Βλασίου απευθυνόμαστε στο Θεό και Του ζητούμε τη θεραπεία.

Τέλος τους συμβούλεψε  να προτιμούν ένα άλλο φάρμακο πιο ισχυρό και πιο αποτελεσματικό που περνά από το λάρυγγα για να  φθάσει στην ψυχή και αυτό είναι η Αγία Κοινωνία το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου