Αγιοποίηση της Μητέρας Τερέζας

 

Αγιοποίηση της Μητέρας Τερέζας

Είναι μία γραφίστας του Mahim, μία συνοικία του  Mumbai, που φιλοτέχνησε το λογότυπο  της αγιωνυμίας  της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, που θα γίνει στη Ρώμη  στις 4 του προσεχούς Σεπτεμβρίου. Ονομάζεται Karen Vaswani, γεννήθηκε στη Lima και είναι μία Καθολική της ενορίας  της  "Παναγίας της νίκης" στο Mahim. Άρχισε την καριέρα της  ως ζωγράφος πριν από 21 χρόνια και εκτός από την επαγγελματική της απασχόληση, προσφέρει  την υπηρεσία της  και σε πολλές ενορίες της πόλης.

Τα πάντα "για τη δόξα του Θεού" σύμφωνα με το πνεύμα της Μητέρας Τερέζας, όπως εμπιστεύεται στο Πρακτορείο ειδήσεων Asia News. “Ποτέ δεν συνάντησα προσωπικά τη Μητέρα Τερέζα, λέει, αλλά πάντα θαύμασα  το έργο της  και  αναμείχτηκα  σε δεσμεύσεις για  έργα αγάπης, με την επαγγελματική μου εμπειρία”.

Σε μία ερώτηση σχετική με το λογότυπο,  η κυρία απάντησε: “Η Αρχιεπισκοπή της Καλκούτας  μου διηγήθηκε και μου ζήτησε  να σχεδιάσω  το λογότυπο  για τις Ιεροτελεστίες της αγιωνυμίας  της Μητέρας της Καλκούτας.  Στην Γενική Ηγουμένη των Αδελφών των Ιεραποστόλων της Αγάπης, Μοναχή  Prema, και στον π.  Brian Kolodiejchuk, των πνευματικό τους, άρεσε  πολύ, έτσι αποφάσισαν να το υιοθετήσουν  για διεθνή χρήση. Είμαι πολύ συγκινημένη  και γεμάτη από ευγνωμοσύνη γι’ αυτό.

Η  κυρία  αφιέρωσε τρεις ημέρες για να φιλοτεχνήσει το λογότυπο  για την Μητέρα  Τερέζα. «Το θέμα  που δόθηκε από το Βατικανό  – εξηγεί επίσης στο Πρακτορείο  – ήταν « Φορείς  της γήινης αγάπης και ευσπλαχνίας του Θεού». Έτσι αποφάσισα  να εργαστώ  σε μια κλασική πόζα της Μητέρας Τερέζας, στην  οποία κρατά με τρυφερότητα στην αγκαλιά της ένα παιδί. Προτίμησα να χρησιμοποιήσω  ένα γραφικό  και μόνο δύο χρώματα, έτσι όλα τα μέσα και σε όλα τα επίπεδα θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με μεγάλη ευκολία».

 

Η κυρία Karen αποκαλύπτει ότι πριν, στη διάρκεια και μετά την εργασία αυτή προσευχήθηκε: «Πριν απ ‘όλα προσευχήθηκα στο Θεό  που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Μετά τον παρακάλεσα να μου δώσει τη χάρη  και την  καθοδήγησή Του, για να δημιουργήσω  ένα λογότυπο  που να είναι  ταυτόχρονα απλό και δυνατό που θα μιλά από μόνο του».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου