Αγίας Δωρεάς Του Κυρίου στη Χίο

Αγίας Δωρεάς Του Κυρίου στη Χίο


Με την πρέπουσα πανηγυριτικότητα και την οφειλόμενη ευλάβεια, την Κυριακή 18 Ιουνίου, τελέστηκε στη Χίο η Εορτή της Αγίας Δωρεάς του Σώματος και του Αίματος του Χριστού στη Χίο, που την τελευταία εβδομάδα τραντάχτηκε αρκετά από τη δύναμη του Εγκέλαδου. Η περιφορά του Αγιοτάτου Μυστηρίου έγινε στο εσωτερικό του Ναού. Ευτυχώς ούτε ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Νικολάου ούτε τα ενοριακά μας παρεκκλήσια υπέστησαν ζημιά. Η ζωή των ενοριτών και των υπολοίπων κατοίκων συνεχίζεται κανονικά.

Στη Μυτιλήνη η Αγία Δωρεά τελέστηκε στην παραδοσιακή ημερομηνία την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Και εδώ ο Ναός μας πέρασε αλώβητος τη δοκιμασία του σεισμού. Κλιμάκιο τεσσάρων μηχανικών και συντηρητών της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου τον επισκέφθηκε για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι δεν έχει πρόβλημα ούτε υπήρξαν ζημιές. Δυστυχώς στη νότια Λέσβο υπήρξαν πολλές καταρρεύσεις σπιτιών, μεγάλες ζημιές σε εκκλησίες, και ανθρώπινα θύματα. Ας παρακαλέσουμε τον Κύριο να μας ελευθερώσει από τη  μάστιγα του σεισμού και να μας προστατεύει από κάθε κίνδυνο.

π. Λ 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ 10 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου